Разкрита е голяма организирана група, занимаваща се трафик на мигранти

...
Разкрита е голяма организирана група, занимаваща се трафик на мигранти
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група за трафик на мигранти, подпомагал ги е полицай

Разкрита е огромна проведена група, занимаваща се трафик на мигранти от южната ни съседка. Това оповестиха от Министерството на вътрешните работи (МВР).

Това е следващата разрушена група, прибавят от министерството. Усилията са ориентирани към неутрализирането на незаконна активност и подсигуряването на границата на България и противодействието към незаконната миграция. В незаконната си активност групата е била подпомагана от чиновник на Министерство на вътрешните работи.

В акцията са взели участие Главната дирекция " Борба с проведената престъпност ", Гранична полиция, Държавна организация " Национална сигурност " и дирекцията " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи.

По време на акцията са арестувани седем души. Обиски е имало на девет адреса, два от тях са по необходимост. Иззети са движимости и предмети, които имат отношение към документирането на незаконната активност на групата. Задържана е и група незаконни мигранти в София. Работата по случая продължава.

Това е едно от 25-те досъдебни производства, за които основният секретар на Министерство на вътрешните работи беше алармирал Инспектората на Висшия правосъден съвет. Разработката е от 2018 година По оперативна информация групата е превела хиляди мигранти. Ръководена е от сирийски жител.

Ръководителят на групата е съумял да се укрие в чужбина и ще бъде упрекнат задочно. Задържаният чиновник на Министерство на вътрешните работи е от жандармерията и е оказал подпомагане на следствието, по тази причина прокуратурата е решила, че може да промени процесуалното му качество и по тази причина не е арестуван.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР