Разкриха високотехнологична инсталация за производство на канабис в Драгоман. Криминалистите

...
Разкриха високотехнологична инсталация за производство на канабис в Драгоман. Криминалистите
Коментари Харесай

Разбиха високотехнологична оранжерия за канабис в Драгоман

Разкриха високотехнологична апаратура за произвеждане на канабис в Драгоман.

Криминалистите работили по случая в продължение на месец. Те следили парцел и прилежаща към него двуетажна къща в града, в които предполагали, че се прави противозаконна активност.

Чрез термовизионно наблюдаване те проучили външните усъвършенствания на фасадата на къщата и топлообмена на другите пространства и открили, че приземният и вторият етаж се употребяват за активност, която изисква висока непрекъсната температура.

На 11 ноември при профилирана полицейска акция чиновниците на реда нахлули в къщата. Вътре били 28-годишната собственичка на парцела и 45-годишен престъпно проявен мъж от Сливница. На адреса граничните служители на реда разкрили построена високотехнологична апаратура за произвеждане на канабис.

Били конфискувани общо 589 растения в саксии и 3300 грама суха тревиста маса. С наркотест се открило, че става въпрос за канабис. На мястото имало и измервателна електронна везна, две машини за вакуумиране на найлонови пликове, мелница за ситно рязване и пречистване на суха тревиста маса, огромно количество химически съставни елементи, свързани с производството на неразрешеното наркотично вещество, и документи за набирането на суровините за развъждане на канабис.

В прилежащия към къщата гараж криминалистите намерили мощен електрически генератор, употребен за зареждане на паралелна електрическа апаратура, която поддържала построеното оборудване за отопление и вентилация на наркооранжерията.

Собственичката на парцела и мъжът са арестувани.

Образувано е досъдебно произвеждане. Работата по случая продължава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР