Разкриха участниците в вендета за сгазеното дете в с. ПрилепХладното

...
Разкриха участниците в вендета за сгазеното дете в с. ПрилепХладното
Коментари Харесай

Обвиниха дядото за убийство на шофьора

Разкриха участниците в вендета за сгазеното дете в с. Прилеп
Хладното оръжие с 15-сантиметрово острие прерязало мускула на прасеца

Бащата и вуйчото взели участие в линча

Мъж на 46 години - дядото на прегазеното дете на основната улица в бургаското село Прилеп, бе упрекнат за съзнателно ликвидиране на водача на камиона. С. Д. е нанесъл с нож с 15-сантиметрово острие тежка порезно-прободна рана в прасеца на жертвата, с което е прерязал мускул и последвала остра кръвозагуба, довела до смърт­та на 57-годишния Руско Танев - лидер на товарния автомобил. Ако виновността му бъде потвърдена в съда, той може да получи от 10 до 20 години затвор.



Белият камион с варненска регистрация бил обкръжен от тайфа пияни родственици, които нападнали водача в кабината.

Както писа “Труд news ”, кървавата драма се разигра към 15,30 ч в понеделник в с. Прилеп община Сунгурларе. През него минават колони от големи ТИР-ове, избрали маршрута през Стара планина през Ришкия проход. 6-годишно момченце, което било на посетители с роднините си за курбан, изскочило ненадейно на платното и било пометено от камион с варненска регистрация. Шофьорът Руско Танев от Аксаково не опитал да избяга, а спрял незабавно на улицата, където дотичала навалица от пияни родственици и го нападнала в кабината. В побоя взели участие бащата и вуйчото на детето, само че не той е станал причина за гибелта на водача, а раната - нанесена от нож.

Втория водач на камиона по време на злополуката спял в кабината. Събудил се внезапно от внезапното набиване на спирачки, видял окървавеното, схванал какво се е случило и видял в огледалата тумбата от пощурели гневни хора, която тича към камиона. Успял единствено да извика на Руско: “Бягай, те ще те убият ” и изскочил на открито. До него на улицата спрял джип и непознатият водач го качил и откарал на два-три километра отвън селото. Човекът се обадил на тел. 112, с цел да заяви за случилото се и останал там да изчака екипите на полицията.

Село Прилеп е на 15 минути път от общинския център Сунгурларе, където има коли за спешна помощ, само че след подадения сигнал пристигналият екип открил, че пребитият водач е умрял от загуба на кръв.

Ромите, взели участие във вендетата са от Сливенско, само че били в региона като дървосекачи и в този ден се били събрали в Прилеп на курбан и пиели от обед.

Дядото С. Д. имал престъпно досие и даже присъди, само че от полицията отхвърлиха повече детайлности за него. Той е в ареста за 72 часа и прокуратурата ще изиска от съда да му наложи непрекъснато “задържане под стража ”.
Обвинител №1 на Бургас Георги Чинев: Прокуратурата ще е безкопромисна към уличното правораздаване


“Обществото като цяло и правоохранителният уред в частност, би трябвало да демонстрират нулева толерантност по отношение на сходни прояви на улично правораздаване. Ето за какво, в съответния случай, прокуратурата ще е безкомпромисна в границите на законовите си пълномощия ”. Това съобщи пред “Труд news ” окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. Още в понеделник той бе на мястото на злополуката и последвалото ликвидиране в село Прилеп, с цел да има персонални усещания за хода на следствието.
Кметът на Прилеп: Преди месец предупредихме, че ще има жертви
“Ние - жителите на село Прилеп, преди един месец имахме митинг против тежкотоварния трафик, който минава по основната улица. Говорихме, предупреждавахме, че ще има произшествия и жертви, само че без да сме допускали, че ще загине малко дете, а водач ще бъде погубен ”, разяснява през днешния ден кметът Чони Стойчев. Той разясни, че водачите на камиони употребяват правия сектор след входа на селото откъм Карнобат, с цел да наваксат забавянето по многото завои до такава степен. “Съвсем покрай мястото на случая искахме са се постави легнал служител на реда с пешеходна пътека и от КАТ да има непрекъснат надзор на скоростта ”, добави Стойчев. Кметът обаче акцентира за гибелта на детето би трябвало да дават отговор и родителите, които са го оставили без контрол на рисковата селска улица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР