Разкриха тайната на строежа на египетските пирамидиАрхеолозите са открили следи

...
Разкриха тайната на строежа на египетските пирамидиАрхеолозите са открили следи
Коментари Харесай

Разкриха тайната на строежа на египетските пирамиди

Разкриха тайната на градежа на египетските пирамиди
Археолозите са разкрили следи от антична подемна рампа. Според интернационална група специалисти, е допустимо античните египтяни да са построили пирамидите с нея, оповестява Луксор Таймс.

Експертите са провели проучвания в една от кариерите край Луксор, написа 24СМИ. Изучавано е място, където египтяните са добивали алабастър. Оказало се, че от дъното на кариерата строителите са употребявали особено устройство за покачване на огромни каменни блокове. 4 500 години е възрастта на находката.

В центъра на структурата, съгласно археолозите, е имало наклонена платформа. От двете й страни е имало стъпала и отверстия. В тях биха могли да се вметнат дървени стълбове, към които са обгърнати въжета. Това прави допустимо превозването на доста тежки предмети.

На дървените „ шейни “ египтяните са закрепвали многотонни блокове. В резултат на това тези товари са премествани по платформата под ъгъл от 20 градуса. Експерти настояват, че такава непокътната система се открива за първи път.

Египетските пирамиди се намират в покрайнините на Кайро в Гиза. Те се считат за едно от най-старите оживели каменни уреди на Земята. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР