Разкриха схема за избягване на мита и ДДС при внос

...
Разкриха схема за избягване на мита и ДДС при внос
Коментари Харесай

Разкриха схема за избягване на мита и ДДС при внос на коли

Разкриха скица за отбягване на мита и Данък добавена стойност при импорт на коли , оповестява Агенция " Митници ".

С цел оправдаване приемането на митническа стойност до 10 пъти по-ниска от действителната на аукционни и търгове, в огромна част от случаите колите са разказани като " аварирали ", " развалени ", " дефектирали ", " наводнени ", " ударени от градушка ", както и " с механични проблеми " и други, които не са забележими и се потвърждават само с техническа експертиза .

Констатирани са случаи, в които при митническото оформяне е прилаган снимков материал на аварирали коли, само че в хода на инспекцията е открито, че те не дават отговор на действително показаните пред митническите институции.

До сегашния миг в Търговско дружество Южна морска са открити 29 сходни случая , като по предварителни данни избегнатите мито и Данък добавена стойност за тях са в размер над 220 000 лева

В удостоверение на горното са и арестуваните на 05.06.2021 година три първокласни коли, разказани по документи като аварирали.

При инспекцията, осъществена от възобновения състав на Министерство на правосъдието " Пристанище Бургас Център ", е открито, че по колите няма никакви следи от произшествия , а заявените стойности не подхождат на положението им.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР