Разкриха мистерията около 11-дневното изчезване на известната писателка Агата Кристи

...
Разкриха мистерията около 11-дневното изчезване на известната писателка Агата Кристи
Коментари Харесай

Мистерията с 11-дневното изчезване на Агата Кристи е разгадана

Разкриха мистерията към 11-дневното изгубване на известната писателка Агата Кристи през 1926 година Последната тайнственост на английската писателка най-сетне е разгадана от историка на BBC.

Появата на известната английска престъпна писателка Агата Кристи през 1926 година след 11-дневното й изгубване в хотел на стотици километри от вкъщи й е объркваща от доста години.

Но историкът на BBC Луси Уорсли сподели, че има вяра, че мистерията зад това изгубване е психическото положение на Агата Кристи.

Според новините на DailyMail Луси Уорсли сподели, че Кристи, известна като “Кралицата на престъпността “, е навлязла в “състояние на фуга ”, което е прочувствена контузия, и заради това е напуснала дома си непланирано, губейки възприятието си за себе си.



Казвайки, че две прочувствени контузии може да са провокирали положението на фуга, Уорлси сподели:

„ Кристи изпадна в меланхолия, тъй като загуби майка си през април 1926 година, 8 месеца преди да изчезне. По-късно, през август 1926 година, брачният партньор й сподели на Кристи, че желае бракоразвод, тъй като е влюбена в друга жена. До 1926 година авторката, която мислеше да се самоубие, навлезе в положение на фуга.

Агата Кристи се скарала със брачна половинка си на 3 декември 1926 година и изчезнала от вкъщи им в Бъркшир няколко часа по-късно.

На идната заран колата й е открита паркирана с изтекла шофьорска брошура и облекла вътре.

Повече от хиляда служители на реда и 15 000 доброволци вземат участие в издирването на Агата Кристи, само че безрезултатно.

Намерена е на 14 декември 1926 година в Йорк Шър, на стотици километри от вкъщи си. Кристи се записва в хотела с името и семейството на дамата, в която споделя брачният партньор й, че е влюбен.



Сър Артър Конан Дойл, създател на Шерлок Холмс, взе участие в издирването на Агата Кристи. Canon Doyle даде една от ръкавиците на Christie’s на екстрасенс, с цел да помогне в издирването на авторката.

След като беше открита, Кристи сподели, че не може да си спомни никакви детайлности за случилото се през 11-те дни, в които е изчезнала.

Агата Кристи изчезна в Истанбул тъкмо седем години по-късно събитие.

Кристи посещава Истанбул доста пъти сред 1926-1932 година Въпреки това, по време на визитата през 1933 година, сходно изгубване се случи през 1926 година

Кристи, за която се твърди, че е написала престъпния разказ в Истанбул за източния експрес, изчезна импровизирано в хотелската си стая в Истанбул. Появилият се по-късно създател тук приключва известния си разказ.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР