Разкриха какви пари получават шефовете на държавните медии у нас.До

...
Разкриха какви пари получават шефовете на държавните медии у нас.До
Коментари Харесай

До 8000 лева стигат заплатите на шефовете в държавните медии

Разкриха какви пари получават шефовете на държавните медии у нас.

До 8000 лв. стигат заплатите на ръководителите на държавните медии, демонстрира информация в имотните заявления от регистъра на антикорупционната комисия КПКОНПИ.

Най-високо е възнаграждението на генералния шеф на Българска национална телевизия - 8000 лв. месечно. По закон заплатите на шефовете на БНР и Българска национална телевизия се равняват на възнаграждението на ръководител на непрекъсната парламентарна комисия или към 7580 лв.. Към тях обаче има и добавки за прослужен стаж и вероятно - за научна степен. 

Кошлуков не е заявил ново имущество през 2021 година

Новият общоприет шеф на БНР Милен Митев заявява за 2021 г. доход от 73 000 лв. или приблизително към 6000 лв. месечно. Той бе назначен в края на октомври същата година, а преди този момент бе и.д. шеф и началник на администрацията на националното радио, написа

Генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев взема приблизително 7700 лв. месено, сочи декларацията му. Според закона за Българска телеграфна агенция генералният шеф получава главно месечно заплащане в размер, еднакъв на възнаграждението на ръководител на непрекъсната комисия на Народното събрание. В декларацията си Вълчев е вписал осем парцела в столицата (3 жилището, 2 гаража, магазин и 2 парцела) и апартамент в Боровец, добити през 2021 година Всички те са добити безплатно, по силата на сватбен контракт.

Съвет за електронни медии

Членовете на Съвет за електронни медии получават настоящите три междинни заплати в публичния бранш по класификатора на Национален статистически институт - колкото и депутатите. Тези заплати се преизчисляват на всяко тримесечие. По настоящи данни това прави към 5500 лв. месечно без възможните добавки или ДМС.

Председателят на съвета Соня Момчилова не е вписала нови придобивки през предходната година. Годишният ѝ приход е 35 000 лв. или малко над 3100 лв. месечно. Доскорошният ръководител Бетина Жотева, чийто мандат в регулатора изтече, е вписала 73 000 лв. годишен приход (около 6000 месечен). Жотева е изплатила и Ситроен C4 на лизинг за 35 000 лв..

Новото предопределение на президента Габриела Наплатанова е показала в встъпителната си декларация, че през 2021 и 2022 година фамилията ѝ е се е сдобило с апартамент от 96 кв.м в Ахелой за 30 000 лв. и различен в София, 100 кв.м, без посочена цена или метод на придобиване. Тя и брачният партньор ѝ имат два фамилни автомобила - Ауди А4 и BMW X5, купени за по 10 000 лв.. Наплатанова не е показала какви са приходите на фамилията.

Симона Велева, също от новия състав на Съвет за електронни медии, е заявила във встъпителната си декларация, че през 2021 година фамилията й е закупило ателие 105 кв.м в столицата срещу  371 000 лв.. Част от сумата е платена с ипотечен заем. Пролет Велкова от парламентарната квота е показала, че има два жилището и имот в София, кемпер и Ситроен, платен на остаряло. Всички те са добити преди да постъпи в Съвет за електронни медии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР