Разкриха жестоко убийство на жена през 2009 г. в Пловдив

...
Разкриха жестоко убийство на жена през 2009 г. в Пловдив
Коментари Харесай

Изплуваха неподозирани подробности за разкритото убийство...

Разкриха грубо ликвидиране на жена през 2009 година в Пловдив

10 години след гибелта на една от най-богатите наследници в Пловдив, убийството й бе разкрито, написа Монитор.

56-годишната Виолета Балабанова бе наръгана смъртоносно в корема на 30 септември 2009г. във входа на дома си от млад мъж, който я и ограбил. Тя умряла няколко дни по-късно в болница и още тогава, като обвинен, бе разследван синът й Георги. Самият той приживе отхвърляше да има пръст в закононарушението, само че към този момент проверяващите са безапелационни – синът, който три години след гибелта на майка си, се блъска с мотор в курорта „ Слънчев бряг ” и умира на място, е бил подстрекател и съизвършител на причинителя.

Мотивът на закононарушението е да бъдат взети нотариалните актове и документи на наследствените парцели, които майката е носила постоянно със себе си, научи Агенция Монитор. На 22 май т.г. окръжната прокуратура в Пловдив е привлякла, като обвинен, причинителя на убийството на Виолета – 32-годишния Здравко Д. Според повдигнатото му обвиняване на 30 септември 2009г. той е лишил дамската чанта, съдържаща документи, портфейл с към 200 лв. и ключове от 56-годишната си жертва, като я е наръгал три пъти в корема. Виолета е била вдовица на един от най-богатите пловдивчани през 90-те години на предишния век Георги Балабанов. Във съдбовната вечер тя е била на ресторант със сина си Георги, а след вечерята той я оставил пред дома й на ул. „ Софроний Врачански ”. Жената направила няколко крачки във входа на кооперацията си, когато била нападната от чакащ я вътре мъж. Той й дръпнал дамската чанта, Виолета обаче му оказала опозиция и мъжът я наръгал в корема с нож, след което избягал. Ранената съумяла да се добере до тротоара, където била видяна от минувачи и била извикана кола за спешна помощ. Лекарите безусловно я върнали от гибелта, тъй като раните й били доста тежки и тя към този момент била развила перитонит. Няколко дни по-късно – на 8 октомври, пловдивчанката губи борбата с живота.

Малко след гибелта й синът Георги почнал да разпродава наследствените си парцели. В близо 10-годишното следствие на убийството се присъединили и чиновници от отдел „ Тежки закононарушения ” на Групово дело „ Полиция ”, както и от отдел „ Криминални закононарушения ” към ОД на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. Първоначално причинителят на закононарушението не е бил открит. През 2018 година делото е било обновено с оглед нужда от осъществяване на спомагателни дейности по следствието, като на 22.05.2019 година за закононарушението, като обвинен е притеглен Здравко Д.,на 32 година

Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. За закононарушението, по което е упрекнат, законът планува наказване от 15 до 20 години „ отнемане от независимост “, пожизнен затвор и пожизнен затвор без право на подмяна.

Очаква се мярката за неотклонение на обвинения да бъде на 24 май т.г. в окръжния съд в Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР