Разкриха измама за близо 1 млн. лв. Столичната полиция разкри

...
Разкриха измама за близо 1 млн. лв. Столичната полиция разкри
Коментари Харесай

Разкриха измама за близо 1 млн. лв.

Разкриха машинация за близо 1 млн. лева Столичната полиция разкри скица, при която осем души са излъгани с близо 1 млн. лева Арестуван е 29-годишен мъж, той е арестуван за период до 72 часа. Прокуратурата му е повдигнала обвиняване.

Разследващите почнали работа по случая след сигнал от мъж, че е излъган с доста пари. В хода на полицейските дейности са разкрили още 7 пострадали от същата скица.

Смята се, че задържаният от полицията мъж е подбирал хора на непрекъснати трудови контракти, искащи да изтеглят заем в размер на към 100 хиляди лв.. Той им обещавал, че в случай че му дадат парите ще ги влага, в къси периоди ще погаси заемите, а облагата ще раздели поравно с тях.

Подведените хора са разбрали, че са жертва на машинация след към един месец, когато почнали да откриват, че заемите им не са погасявани.

Български пощи – машинация

Преди дни от “Български пощи “ предизвестиха за нова онлайн машинация, обвързвана с предложение за преференциална продажба на непотърсени колета.

Мнимата търговия се прави през подправена страница в обществените мрежи на пощите и събира пари, номера на банкови карти, както и персонални данни.

Видео, публикувано във Facebook, примамва с преференциална опция – против 4 лева човек може да получи пропуснат в пощата пакет, в който може да открие всякаква техника. От таблети и кафе машини до книги и чанти. Височко това наподобява като неповторимо опция, само че в действителност е машинация.

„ Толкова добра рекламна акция на киберпрестъпление на българска територия не сме виждали досега. Щом е вложено доста, евентуално и облагата е огромна “, разяснява Ясен Танев, специалист по киберсигурност пред bTV.

От „ Български пощи “ потвърдиха, че това не е тяхната публична Facebook страница, а в случай че сте попълнили онлайн формуляра, все едно сте си пуснали кредитната карта в ръцете на нарушителите.

От пощите са подали сигнал към ГДБОП и ДАНС и напомнят, че в последните години от време на време са обект на сходен вид закононарушения. А от ГДБОП оповестиха, че подправените профили на пощите са няколко и всички са предадени на Мета за събаряне.

При друга машинация мъж прибра 60 000 с машинация. Столичната полиция задържа 51-годишен мъж за машинация в изключително огромни размери, съобщава МВР.

В хода на следствието е открито, че мъжът е съумял да вкара в подвеждане непозната гражданка. Той ѝ заречен да ѝ помогне записаното от нея сдружение в България да взе участие в стратегия на Държавен фонд „ Земеделие “. Целата била да получи средства, нужни за построяването на къщи за селски туризъм.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР