Разкриха 98 финансови мулета по време на международна акция на

...
Разкриха 98 финансови мулета по време на международна акция на
Коментари Харесай

Разкриха 98 финансови мулета“ по време на международна акция на ГДБОП

Разкриха 98 " финансови мулета " по време на интернационална акция на ГДБОП , заяви Министерство на вътрешните работи. Установени са 4031 " финансови мулета " и 227 души, които са ги набирали, задържани са 422 души, инициираните следствия са 1529. Повече от 500 банки и небанкови финансови институции са помогнали за докладването на повече от 4900 непозволени транзакции, в които са употребявани " финансови мулета ", предотвратявайки вреди за 33.5 милиона евро. От страна на българските правоохранителни органи са разпознати 98 " финансови мулета " и са открити 100 непозволени транзакции на обща стойност 2 491 827 евро, като са предотвратени вреди в размер на повече от 13 милиона евро. Операцията се е провела сред 15 и 30 септември.

Организатори на акцията са Европейският център за битка с киберпрестъпления при Европол и координационният орган на Европейски Съюз за правосъдно съдействие - Евроджъст, сътрудник е Европейската банкова асоциация, Интерпол и Western Union. Международната интервенция за попречване и противопоставяне на финансови закононарушения в интернет, реализирани посредством " финансови мулета ", е извършена на територията на 26 страни - Австралия, Австрия, Белгия, България, Хърватска, Кипър, Чехия, Естония, Финландия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Литва, Молдова, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Испания, Швеция, Швейцария, Словения, Словакия, Обединено Кралство и Съединени американски щати.
 Наказаха двама висши чиновници на ГДБОП за навлизане на неверен адрес
Наказаха двама висши чиновници на ГДБОП за навлизане на неверен адрес

Единият от които е на високо управително равнище в основната дирекция,

Действията са част от оперативния проект за деяние за 2020 година в подприоритетна област " Кибератаки ", в границите на политическия цикъл на Европейски Съюз за битка с тежката и интернационална проведена престъпност (ЕМРАСТ).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР