разкри в социалната мрежа Facebook над 100 случая, в които

...
разкри в социалната мрежа Facebook над 100 случая, в които
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев разкри над 100 случая, в които ДПС са подкрепили ГЕРБ

разкри в обществената мрежа Фейсбук над 100 случая, в които Движение за права и свободи са подкрепяли ГЕРБ . Проверката е била направена след изявлението на Бойко Борисов, че Движение за права и свободи в никакъв случай не са го подкрепяли за нищо . Провокирани от това от „ Да, България “ са създали инспекция. Ето какво демонстрира тя: 

„ Бойко Борисов: „ Никога Движение за права и свободи не са ме подкрепяли за нещо. “. Екипът на Да, България направи инспекция. По основни гласувания за последните четири Народното събрание Движение за права и свободи са подкрепили ГЕРБ 48 пъти. А 141 пъти ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане са дали своят вот дружно. Едни от знаковите гласувания на ГЕРБ и Движение за права и свободи (с персоналната поддръжка на Пеевски) са избор на кабинета Габровски, държавното управление на Р. Желязков и Рая Назарян за ръководител на Народно събрание.

Ето обстоен лист на случаите, в които „ Никога Движение за права и свободи не са ме подкрепяли за нещо. “ (без да са включени рутинни парламентарни процедури):

1. Вот на съмнение против кабинета “Петков ” (47-о НС)

2. Отстраняване на Никола Минчев от поста ръководител на Народното събрание (47-о НС)

3. Избор на подуправител на НЗОК

4. Изключване на Ангел Георгиев и Ивелин Първанов от комисиите по външна политика и защита поради визитата им в Москва

5. Избор на Делян Пеевски в комисията по конституционни въпроси (всички депутати на “Възраждане ” целеустремено не вземат участие в гласуването) – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ”

6. Кодексът за застраховането (в 48-ото Народно заседание ГЕРБ, Движение за права и свободи, “Възраждане ” дружно саботират законопроекта, проваляйки кворума в икономическата комисия)

7. Отстраняване на ръководителя на Сметната палата Цветан Цветков (48-о НС) – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ”

8. Законопроекта на Надежда Йорданова за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които да основат механизъм за търсене на наказателна отговорност на основния прокурор (48-о Народно събрание)

9. Закон за отбрана на лицата, подаващи сигнали или обществено оповестяващи информация за нарушавания (48-о НС)

10. Промени в Закона за правосъдната власт, отделящи Националната следствена работа от прокуратурата (вносител Костадин Костадинов в 48-ото НС)

11. Промени в Изборния кодекс и връщане на хартиеното гласоподаване по предложение на Корнелия Нинова на първо четене – ГЕРБ + Движение за права и свободи “за ” (48-о НС)

12. Премахване на машинното гласоподаване на първи тур на локалните избори през 2023-а година. Трите партии заедно се афишират срещу машините и след това ЦИК ги отстранява. “Възраждане ” няма свои представители в ЦИК.

13. Решение за освобождение на Мирослав Иванов (47-о НС)

14. Искане за чуване на Кирил Петков след ареста на Бойко Борисов (47-о НС)

15. Отхвърляне за настояването на чуване на министъра на правораздаването Атанас Славов след избора на Борислав Сарафов за и.д. основен прокурор.

16. Отхвърляне на Закона за противопоставяне на корупцията на ПП-ДБ през юни 2023-а.

17. Бойкот на краткотрайната комисия за промени в Конституцията с ръководител Христо Иванов и отвод от номиниране на членове (47-о НС)

18. Искане за основаване на краткотрайна парламентарна комисия, която да изследва машинното гласоподаване на изборите през ноември 2021-а (47-о НС)

19. Отхвърляне на предлагането за обезщетения на битовите консуматори на природен газ (47-о НС)

20. Избор на Кирил Петков за министър-председател на България (47-о НС)

21. Избор на конструкция и състав на Министерски съвет на България (47-о НС)

22. Предложение да се вкара изключение за цените на ВЕИ в мораториума за заледяване на цените на електрическа и топлинна сила на равнищата от 1 януари 2021-а (47-о НС)

23. Компенсаторен механизъм за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар – за (47-о НС)

24. ЗИД на Закона за покритите облигации – срещу (47-о НС)

25. Закон за бюджета за Националната здравноосигурителна каса за 2022-а година – срещу (47-о НС)

26. ЗИД на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 година, и за превъзмогване на последствията с вносители Десислава Атанасова и Николина Ангелкова – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ”

27. ЗИД на Закона за отбрана на потребителите – нито един от ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане ” в зала

28. ЗИД на Закона за указател БУЛСТАТ – ГЕРБ и Движение за права и свободи гласоподават “против ” и “въздържали се ”

29. Закон за бюджета за държавното публично обезпечаване за 2022-а година – срещу (47-о НС)

30. Закон за държавния бюджет за 2022-а година – срещу (47-о НС)

31. ЗИД на Закона за поощряване на вложенията – не влизат в зала и провалят кворума (47-о НС)

32. ЗИД на Закон за пазарите на финансовите принадлежности – не влизат в зала (47-о НС)

33. Закон за държавния бюджет на България за 2022-а година – срещу (47-о НС)

34. ЗИД на Закона за водите

35. Решение за въвеждане на обезщетителен механизъм в цялостен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар на вероизповеданията, общините, обществените структури, образованието, опазването на здравето – ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане “за ”

36. Закон за пощенските услуги – срещу (47-о НС)

37. Закон за признание, осъществяване и постановяване на актове за застраховане на имущество – въздържали се (47 НС)

38. Решение за основаване на Временна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на дейностите и желанията на Министерски съвет във връзка с доставките на природен газ за България – за (47-о НС)

39. ЗИД на Закона за налог върху добавената стойност – за (47-о НС)

40. Решение за основаване на Временна комисия за разглеждане на всички меморандуми и писма за планове, подписани от държавното управление за интервала от 12 май 2021 година до 20 април 2022 – за (47-о НС)

41. Закон за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове – срещу (47-о НС)

42. Закон за висшето обучение – за (47-о НС)

43. Решение за основаване на Временна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с доставката на недопечен нефт до производителя на горива „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД – за (47-о НС)

44. Закон за правосъдната власт – срещу (47-о НС)

45. Решение по отчет за активността на Временната комисия за инспекция на събитията довели до прекъсване на природния газ от ООО „ Газпром Експорт “ и извършената процедура за избор на различни снабдители от „ Булгаргаз “ ЕАД – за (47-о НС)

46. Решение за избиране на Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта – за ръководител Радостин Василев – срещу и въздържал се (48-о НС)

47. Решение за избиране на ръководител на Комисията по земеделието, храните и горите – Росен Костурков – излизат дружно от зала, с цел да провалят кворума (48-о НС)

48. Решение за избиране на ръководител на Комисията по правата на индивида на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите – Васил Стефанов – излизат дружно от зала, с цел да провалят кворума (48-о НС)

49. ЗИД на Закона за корпоративното подоходно облагане – въздържали се (48-о НС)

50. Решение за основаване на Временна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 милиарда $ с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от държавното управление с министър-председател Кирил Петков – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” (48-о НС)

51. Закон за продължение действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година (48-о НС)

52. ЗИД на Закона за устройство на територията (48-о НС)

53. Закон за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности (48-o НС)

54. Решение за избиране на министър-председател на Република България Николай Габровски – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” (48-о НС)

55. ЗИД на Закона за публичните поръчки – първо гласоподаване – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” (48-о НС)

56. ЗИД на Закона за локални налози и такси – за (48-о НС)

57. Закон за отбрана на лицата, подаващи сигнали или обществено оповестяващи информация за нарушавания – срещу (48-о НС)

58. Законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон – срещу (48-о НС)

59. Решение по отчет за активността на Временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 милиарда $ с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от държавното управление с министър-председател Кирил Петков – за (48-о НС)

60. Румен Йончев за ръководител на Временната комисия за определяне на обстоятелствата по отношение на поемането на контрола над Международния панаир в Пловдив от страна на Георги Гергов – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ”

61. ЗИД на Закона за кадастъра и имотния указател – “против ” всички публицистични оферти на Божидар Божанов (48-о НС)

62. ЗИД на Закона за пътищата – “въздържал се ” (48-о НС)

63. ЗИД на Закона за горите с вносител Александър Дунчев – ГЕРБ и Движение за права и свободи “против ” (48-о НС)

64. ЗИД на Закона за защитата и въоръжените сили на Република България с вносител Атанас Славов – ГЕРБ и Движение за права и свободи “въздържали се ” (48-о НС)

65. ЗИД на Наказателно-процесуалния кодекс с вносител Надежда Йорданова – “против ” и “въздържал се ” (48-о НС)

66. Закон за отбрана на лицата, подаващи сигнали или обществено оповестяващи информация за нарушавания – ГЕРБ и Движение за права и свободи “против ” и “въздържал се ” предложенията на Надежда Йорданова

67. ЗИД на Наказателно-процесуалния кодекс – второ гласоподаване – ГЕРБ и Движение за права и свободи гласоподават в синхрон по множеството параграфи (49-о НС)

68. Изслушване на ръководителя на Държавна организация „ Национална сигурност “, шефа на Служба „ Военно разузнаване “ и ръководителя на Държавна организация „ Разузнаване “, по отношение на изнесените изказвания от депутат от парламентарната група „ Продължаваме Промяната – Демократична България “, че ръководителите на службите за сигурност са съгласувани с посолствата на непознати страни – за (49-о НС)

69. Хамид Хамид за ръководител на Временна комисия по настояванията на Главния прокурор на Република България за предоставяне на позволение за възбуждане на наказателни преследвания против Бойко Методиев Борисов, Даниел Тихомиров Александров и Кирил Петков Петков (49-о НС)

70. ЗИД на Закона за използване на разпореждания на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022г., Закон за бюджет на държавното публично обезпечаване за 2022г. и Закона за бюджета на НЗОК за 2022 година – ГЕРБ и Движение за права и свободи гласоподават в синхрон при съвсем всички параграфи (49-о НС)

71. ЗИД на Закона за противопоставяне на корупцията с вносител Кирил Петков

72. ЗИД на Закона за специфичните разследващи средства – срещу (49-о НС)

73. Решение за приемане на процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти за шеф на Българската национална банка, показване и обществено обявяване на документите и чуването на претендентите в Комисията по бюджет и финанси, както и процедурата за избор от Народното събрание – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ”

74. Решение за приемане на процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти за ръководител на Сметната палата, показване и обществено обявяване на документите и чуването на претендентите в Комисията по бюджет и финанси, както и процедурата за избор от Народното събрание – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ”

75. Решение по отношение на процесуалното посланичество на българската страна по интернационалните арбитражни каузи – “за ” (49-о НС)

76. ЗИД на Закона за особените залози – ГЕРБ и Движение за права и свободи “против ” и “въздържал се ” предложенията на Божидар Божанов (49-о НС)

77. ЗИД на Закона за електронно ръководство – “против ” и “въздържали се ” предложенията на Божидар Божанов (49-о НС)

78. Закон за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2023 година – второ гласоподаване – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” предложенията на Мустафа Карадайъ

79. ЗИД на Закона за горите – ГЕРБ и Движение за права и свободи гласоподават синхронно по основни параграфи

80. Решение по отчет на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства за осъществената активност през 2022 г – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” (49-о НС)

81. ЗИД на Закона за биологичното многообразие (49-о НС)

82. ЗИД на Закона за ограниченията против изпирането на пари – “против ” предложенията на Божидар Божанов и Атанас Атанасов (49-о НС)

83. ЗИД на Кодекса за обществено обезпечаване – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” предложенията на Мустафа Карадайъ

84. ЗИД на Закона за правосъдната власт – “за ” законопроекта на Костадин Костадинов; “против ” и “въздържали се ” предложенията на Надежда Йорданова и Божидар Божанов (49-о НС)

85. ЗИД на Закона за силата от възобновими източници – “против ” оферти на Ивайло Мирчев, Илина Мутафчиева и Владислав Панев (49-о НС)

86. ЗИД на Закона за публичните поръчки – ГЕРБ и Движение за права и свободи гласоподават синхронно “за ” оферти на Десислава Атанасова и Анна Александрова

87. ЗИД на Закона за енергетиката – “против ” оферти на Ивайло Мирчев, Илина Мутафчиева, Владислав Панев и Радослав Рибарски (49-о НС)

88. ЗИД на Закона за налозите върху приходите на физическите лица – второ гласоподаване – “против ” оферти на Божидар Божанов, Георги Ганев и Венко Сабрутев (49-о НС)

89. ЗИД на Закона за отбрана на лицата, подаващи сигнали или обществено оповестяващи информация за нарушавания – “против ” (49-о НС)

90. ЗИ на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” (49-о НС)

91. Решение за гласоподаване на съмнение на Министерския съвет на Република България с министър-председател Николай Денков – ГЕРБ и Движение за права и свободи не гласоподават (49-о НС)

92. Закон за бюджета на НЗОК за 2024-а година – синхронно гласоподаване на ГЕРБ и Движение за права и свободи по редица параграфи в отсъствието на всички останали парламентарни сили като се изключи ПП-ДБ (49-о НС)

93. ЗИД на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения – ГЕРБ и “Възраждане ” – “за ” предложенията на Костадин Костадинов

94. ЗИД на Закона за Министерството на вътрешните работи – “за ” ремонти на параграфи (49-о НС)

95. Решение за осъществяване на договаряния с евентуален строител, включен в късата листа на евентуални строители за инженеринг, строителство, доставка и въвеждане в употреба на нуклеарна централа на утвърдената площадка в Козлодуй, с технология АР1000 – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ”,

96. Решение за основаване на Временна комисия във връзка Споразумението сред „ Булгаргаз “ ЕАД и турската държавна енергийна компания „ Боташ “, подписано на 3.01.2023 година в гр. София – предложение от Делян Добрев за редакция на т.2 – “за ” (49-о НС)

97. ЗИД на Закона за налозите върху приходите на физическите лица – “против ” предложенията на Божидар Божанов, Георги Ганев и Венко Сабрутев (49-о НС)

98. ЗИД на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс – “против ” подкрепяни от ПП-ДБ параграфи (49-о НС)

99. ЗИД на Закона за локалните налози и такси с вносител Министерски съвет – синхронно гласоподаване на обособени параграфи (49-о НС)

100. ЗИД на Закона за налог върху добавената стойност – синхронно гласоподаване на обособени параграфи (49-о НС)

101. ЗД на Закона за здравето – “за ” (49-о НС)

102. ЗИД на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация – второ гласоподаване – параграф 1 и 5 – ГЕРБ и Движение за права и свободи “против ” (49-о НС)

103. ЗИД на Закона за пътищата – второ гласоподаване – “против ” предложение на Божидар Божанов – (49-о НС)

104. ЗИД на Закона за поощряване на вложенията – второ гласоподаване – предложение от Александър Иванов, Николай Алгафари и Румен Христов – “за ” (49-о НС)

105. ЗИД на Закона за Министерството на вътрешните работи – “за ” оферти на Младен Маринов и Христо Терзийски (49-о НС)

106. Процедура от за понижаване на периода на закона за ограничение изменението на климата – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” (49-о НС)

107. Повторно разискване на оспорените с Указ №28 на президента на Република България параграф 2 и параграф 10, т.2 от ЗИД на Наказателно-процесуален кодекс – “против ” (49-о НС)

108. ЗИД на Закона за висшето обучение – второ гласоподаване – “за ” (49-о НС)

109. ЗИД на Закона за администрацията – “за ” (49-о НС)

110. Решение за предприемане на дейности по отношение на съществуване на ликвидни проблеми и неспособност Фонд „ Сигурност на електроенергийната система “ да извършва законовите си отговорности – “за ” (49-о НС)

111. Решение за Национална тактика за развиване на физическата интензивност, физическото образование, спорта и спортно-туристическата активност (2023-2034) – “против ” (49-о НС)

112. Решение за възлагане на министъра на енергетиката, респективно на „ БЕХ “ ЕАД за неразпределяне на дял от облагата на „ БЕХ “ ЕАД за финансовата 2023 година – “за ” (49-о НС)

113. ЗИД на Закона за Българската национална банка – второ гласоподаване – параграф 4 – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” (49-о НС)

114. Решение за основаване на Временна комисия за определяне на обстоятелства и условия по отношение на изчезналия стратегически документ „ Пътна карта за реализация на прокекта за разширение на газопреносната система на Република България “, както и всички обстоятелства и условия по отношение на реализацията на плана „ Турски поток “ на територията на Република България – “против ” Венко Сабрутев за ръководител (49-о НС)

115. Решение за основаване на Временна комисия за следствие на корупционните практики в Агенция Митници и възможната роля на Асен Василев в тях – “за ” (49-о НС)

116. ЗИД на Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2024 година – първо гласоподаване – вносители Деница Сачева, Йордан Цонев, Теменужка Петкова и Станислав Анастасов – “за ” (49-о НС)

117. ЗИД на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите – “против ” (49-о НС)

118. Решение за предварително преустановяване на мандата на шефа на Националната здравноосигурителна каса – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” (49-о НС)

119. ЗИД на Закона за поощряване на вложенията – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” (49-о НС)

120. Закон за поощряване на научните проучвания и нововъведенията – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” (49-о НС)

121. Решение за предварително освобождение на Росен Желязков – ГЕРБ и Движение за права и свободи “против ” (49-о НС)

122. Решение за обезпечаване на средства на „ Мини Марица Изток “ ЕАД за интервала 2024 година – 2029 година за застраховане на действия по техническа рекултивация на нарушените терени на находище „ Източно маришки въглищен басейн “- “за ” (49-о НС)

123. ЗИ на Закона за налозите върху приходите на физическите лица – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” (49-о НС)

124. Ново разискване на ЗИД за Закона за поощряване на вложенията, върнат за ново разискване с Указ № 142 от 29 април 2024 година на Президента на Република България – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” (49-о НС)

125. ЗИД на Закона за хазарта – “против ” предложенията на Кристина Петкова на второ гласоподаване (49-о НС)

126. Решение за освобождение на заместник-председателя, управляващ ръководство „ Надзор над капиталовата активност “ в Комисията за финансов контрол – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” (49-о НС)

127. Решение за избиране на ръководител на Народното събрание на Република България – избира Рая Назарян – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” (50-о НС)

128. Решение за избиране на Временна комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на Народно заседание – за ръководител – Анна Александрова – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” (50-о НС)

129. Решение за освобождение на заместник-председателя на Комисията за финансов контрол, управляващ ръководство „ Застрахователен контрол “ – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” (50-о НС)

130. Решение за основаване на Временна комисия за инспекция на обстоятелства и условия по отношение на съществуването на нарегламентирано въздействие в правосъдната система и обвързаности на представители на правосъдната власт, несъвместими със стандартите за самостоятелност и професионална нравственос по отношение на активността на групата към Мартин Божанов – Нотариуса и активността на групата към някогашния следовател Петьо Петров – Еврото – ГЕРБ и Движение за права и свободи “против ” (50-о НС)

131. Решение за освобождение на член на Надзорния съвет на Агенцията за обществени предприятия и надзор – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” (50-о НС)

132. Решение за освобождение на заместник-председателя на Комисията за финансов контрол, управляващ ръководство „ Застрахователен контрол “ – ГЕРБ и Движение за права и свободи “за ” (50-о НС)

133. Решение за избиране на министър-председател на Република България – избира Росен Желязков – ГЕРБ и ДПС-Пеевски “за ” (50-о НС)

134. Изслушване на министър-председателя на РБългария господин Димитър Главчев, министъра на защитата Атанас Запрянов, зам.-министъра на външните работи госпожа Митева по отношение на подготовката за идната юбилейна среща на държавните и държавните ръководители на страните членки на НАТО, 9 – 11 юли 2024г. във Вашингтон, показване на създадените и признати документи, в това число и задължения на предхождащите срещи на министрите на защитата и на външните работи и показване на позицията на РБългария – ГЕРБ и Движение за права и свободи – Пеевски “против ” и “въздържал се ”

135. Решение за основаване на Временна комисия за инспекция на всички обстоятелства и условия на данни за осъществени закононарушения по отношение на активността на Ивелин Михайлов – идеолог на Политическа партия „ Величие “ и построеният в с.Неофит Рилски, общ.Ветрино културно-исторически комплекс „ Исторически парк “, в това число закононарушения, свързани с пране на пари и обвързаности на представители на локалната и централна власт с този комплекс и неговото създаване – точка 5 – ГЕРБ и Движение за права и свободи – Пеевски “против ” и “въздържал се ”;

136. ЗИД на Закона за здравето – “за ” (50-о НС)

137. Решение за основаване на Временна комисия за инспекция на обстоятелства и условия по отношение на корупционни практики и систематична корист със служебно състояние, осъществявани в ущърб на жителите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани сдружения с кмета на Община Доспат – Елин Радев – “против ” Венко Сабрутев за ръководител

138. ЗИД на Закона за предучилищното и учебното обучение с вносител Костадин Костадинов – първо гласоподаване – “за ” (50 НС)

139. Решение за избиране на ръководител на Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия за Втората сесия – “против ” (50 НС)

140. ЗИД на Закона за адвокатурата – синхронно гласоподаване на ГЕРБ и Движение за права и свободи – Пеевски срещу предложенията на Надежда Йорданова параграфи (50 НС)

141. ЗИД на Закона за персоналната помощ – “за ” (50-о НС) “

Божидар Божанов изпрати терзания за поръчаните от служебния кабинет скенери за митниците


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР