Разкри се специалната мисия на армията на Ким в Украйна.

...
Разкри се специалната мисия на армията на Ким в Украйна.
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО: Разкри се истинската мисия на войската на Ким в Украйна, готви се нова война

Разкри се специфичната задача на армията на Ким в Украйна. Засега тя е единствено в интерес на съветския президент, само че двамата президенти готвят демоничен пъклен проект, който включва и нова война. 

Разкритието е на Financial Times и съгласно него договорката сред двамата може да се перифразира безусловно по този начин: Помагаш за Курск, аз оказвам помощ за война с Южна Корея.

SafeNews напомня: Северна Корея изпрати 10 000 бойци в Русия да се бият против Украйна.

Стотици севернокорейски бойци са снимани във военни бази в Далечния изток на Русия, трениращи преди този момент, което Киев и неговите западни съдружници споделят, че е разполагане за присъединяване във войната на Владимир Путин против Украйна, написа Financial Times.
Контингентът бележи първото разполагане на непозната войска във войната, откогато президентът на Русия подреди пълномащабно навлизане в Украйна през 2022 година Москва се обърна към съдружници, в това число Северна Корея и Иран, за оръжия в отговор на западната военна поддръжка за Украйна.
Преди това Пхенян достави на Русия артилерийски муниции и други оръжия, като балистичната ракета KN-23, която беше съпроводена от севернокорейски офицери, изпратени да следят потреблението им на бойното поле.

Русия ще би трябвало да удвои своя контингент от 50 000 души в Курск, с цел да изтласка украинските войски и да организира нова вълна от готовност, с цел да реализира огромни триумфи по украинската фронтова линия, съгласно пред украински анализатори.

Но способността на Северна Корея да помогне да компенсира числеността на Русия може да сътвори проблеми на Украйна, сподели Джак Уотлинг, старши теоретичен помощник за сухопътна война в Кралския институт на обединените сили.

Севернокорейските подкрепления идват на фона на признаци, че Русия се бори да попълни силите си в лицето на зашеметяващите жертви в Украйна, които западни чиновници правят оценка на над 600 000 убити и ранени.

Според представители на западното разузнаване Путин се е противопоставил на молбите на висшето си управление да разпореди нов кръг от готовност, като вместо това е предложил големи бонуси на доброволците за записване. Въпреки че това оказа помощ на Русия да поддържа ритъм от 30 000 новобранци на месец през по-голямата част от тази година, няколко съветски района фрапантно усилиха размера на изплащанията през последните месеци, което демонстрира, че армията може да се бори да притегли повече мъже.

Белгородска област, която граничи с Курск, увеличи бонуса си при сключване за новобранци трикратно от Rbs800 000 ($8300) през август до Rbs3mn през октомври – сума, изменяща живота, когато междинната месечна заплата в района предходната година беше 55 000 Rbs ($570).

Вътрешните битки са предиздвикали Русия да укрепи силите си от чужбина, споделиха представители на западното разузнаване.

„ Северна Корея е новият най-хубав другар на Русия “, добави един от формалните лица.

„ Въпреки че Русия евентуално ще се сблъска с явни проблеми с командването и контрола, нейният опит в ръководенето на интервенции с държавни войски, подкрепяни от Иран сили и милиции в гражданската война в Сирия би дал на командването на Москва явен модел, върху който да надгражда “, сподели Уотлинг.

Войските, изпратени в Русия, са от Единадесета войска на Северна Корея, елитна част, известна като „ Корпус на бурята “, съгласно Националната разследваща работа на Южна Корея.

„ Това не са елементарни севернокорейски бойци, множеството от които в никакъв случай не са получавали съответно бойно образование “, сподели Го Мьонг-хюн, старши помощник в южнокорейския държавен Институт за тактика за национална сигурност в Сеул. „ Това са добре оборудвани, добре подготвени мобилни леки пехотинци. “

За разлика от украинската фронтова линия, където войските се пазят и нападат от открити позиции, в Курска област фронтовата линия не е избрана. Това значи, че Русия не може да употребява своите най-изпитани способи: непрекъснати пехотни офанзиви, съпроводени от непрекъсната артилерия.

Но Русия се възползва от преимуществата на въздушната си мощност в региона на Курск, като бомбардира личните си села, където засече украинско наличие, принуждавайки тези бойци да бягат.

Истинската цел на разполагането на севернокорейски бойци

Целта на съветския деспот Владимир Путин с привличането на севернокорейски военни в армията е да може да си върне Курска област от украинците, без да афишира вътрешна готовност. От друга страна, Ким Чен Ун желае по този метод да си подсигурява, че Москва би се намесила при спор на Корейския полуостров.

Това написа Financial Times, цитирайки разнообразни специалисти, откакто и Съединени американски щати потвърдиха за севернокорейско наличие в Русия.

Южнокорейското разузнаване твърди, че досега Пхенян е изпратил минимум 3000 свои военни в Руската федерация, а до декември 2024 година в страната ще са ситуирани към този момент общо 10 000. Преди това разследващата работа в Сеул оцени, че Северна Корея готви до 12 000 военни за изпращане в Русия.

Връщане на Курска област благодарение на Пхенян

Севернокорейците са маскирани като буряти и якути – етнически малцинства от Сибир, които съставляват непропорционално огромен дял от силите на Русия. Те са изпратени да оказват помощ на Путин да си върне Курска област – съгласно видеоматериал, оповестен от южнокорейската разследваща работа.

Макар че Русия евентуално ще се сблъска с проблеми, свързани с командването и контрола, опитът ѝ при провеждането на интервенции с непознати войски – подкрепяните от Иран сили и милиции в гражданската война в Сирия – ще даде на командването на Москва модел, върху който да се надгражда, прибавя анализаторът.

Севернокорейските сили ще дойдат в миг, когато Русия реализира дребни триумфи в Курск, намалявайки територията, която украинците държат там – от към 1000 кв. км в края на август до 600-700 кв. км през октомври. Всяка позиция и населено място в региона може да минава от едни в други ръце по няколко пъти дневно, споделя шефът на Украинския център за сигурност и съдействие в Киев Сергей Кузан.

Целта на Ким Чен Ун

В подмяна на изпращането на свои военни Ким може да получи от Путин технологии за оръжия, храна, гориво и други запаси.

Крайната цел на Северна Корея обаче ще бъде да си обезпечи ангажимент от страна на Русия да се намеси на нейна страна във всеки спор на Корейския полуостров, което трагично ще промени визиите за това по какъв начин би могла да се развие една война там, счита южнокорейският анализатор Го, представен от Financial Times.

Китай в неизгодна позиция

Изпращането на севернокорейски войски в Украйна може да сложи Китай в сложна дипломатическа обстановка, написа The New York Times. Отбелязва се, че това решение ще сложи на тестване дипломатическите връзки сред Пекин и Пхенян, както в никакъв случай до момента.

Китай е отчаян от неустойчивостта, която Пхенян сее в Северна Азия с програмата си за нуклеарни оръжия и периодическите закани да унищожи Южна Корея. Сега Северна Корея разпалва война в Европа, което може да задълбочи по-широката борба за международния ред, изправяща Съединени американски щати и техните съдружници против ос от антизападни сили, водени от Китай и Русия, написа американският вестник в обявата си.

 

Източник – Financial Times/Превод:SafeNews

Още вести четете в: Свят, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР