Разкошната Hennessey Venom F5 продължава да впечатлява. Джон Хенеси и

...
Разкошната Hennessey Venom F5 продължава да впечатлява. Джон Хенеси и
Коментари Харесай

Кола от нулата, за да счупи рекорди за скорост - разкошната Hennessey Venom F5

Разкошната Hennessey Venom F5 продължава да впечатлява. Джон Хенеси и неговият екип от фенове на скоростта в Hennessey Performance Engineering (HPE) са основали кола от нулата, с цел да счупи върхове за скорост: същинско достижение за основания в Тексас бутиков тунинг магазин – и в този момент производител на коли с дребен брой, – прочут с това, че постоянно прекатурва разпоредбите.

" Venom F5 е планиран да бъде непостижим " десетоборец " измежду хиперавтомобилите ", сподели Джон Хенеси в прессъобщение на HPE. " Нашите клиенти обичат скоростта, тъй че сме подготвени да прокараме границите на вероятното, с цел да се опитаме да сложим връх за най-бързия сериен автомобил в света ".

Venom F5 има основан на GM LSX 6.6-литров V8 (с галено име Fury) с два персонализирани турбокомпресора, които генерират 1817 конски сили и 1193 lb-ft въртящ миг. Fury има толкоз необикновен вкус за мощност, че изстреля пламъци от ауспуха по време на тестванията си при започване на януари 2022 година Освен това Hennessey Venom F5 не е неприятно изглеждащ автомобил. Въпреки че не е най-честният измежду елита на суперавтомобилите (където са Ferrari Roma и Aston Martin Vantage), властното наличие на Venom F5 е задоволително, с цел да държи екзотичните хиперколи на нокти.

Bugatti Chiron, по-специално Super Sport 300+, е скоростен дявол на стойност 4 милиона $, който сложи нов индустриален връх за скорост през 2019 година Той се движеше с 490 км/ч по време на еднопосочно придвижване в тестовата база на Volkswagen Ehra-Lessien, спечелвайки му правото да се похвали като най-бързия сериен автомобил в света. Въпреки това слагането на формален връх за оптималната скорост значи осъществяване на двупосочен пробег с оптималната скорост в самостоятелен пътен тест, следен от самостоятелна ръководеща организация.

Предполага се, че междинната оптималната скорост сред двата пробега е формалната оптималната скорост на автомобила, а Chiron е минал единствено в една посока, заради което няма да видите Bugatti Chiron Super Sport 300+ в листата с най-бързите индустриални коли.
Междувременно Hennessey Venom F5 към момента не е взел участие в публично съревнование за оптималната скорост.

Но въпреки това той има да мисли за повече съперници, в сравнение с единствено за Bugatti Chiron. Според Motor Trend невероятният SSC Tuatara стана най-бързата кола в света, като се движи със междинна двупосочна скорост от 455.28 км/ч в галактическия център " Кенеди " предишния януари 2021 година Тя измести Koenigsegg Agera RS, който завоюва корона през 2017 година, като разви 447.24 км/ч в формален опит за връх от 2017 година

Освен в случай че SSC Tuatara или дълго чаканият Koenigsegg Jesko Absolut не преодолеят неуловимата преграда от 3500 км/ч, считаме, че Hennessey Venom F5 може да почива на лаврите си. Освен това това не е първата сходна борба на Джон Хенеси. Той счупи голям брой върхове за скорост със своя суперавтомобил Venom GT, всъщност Lotus с мотор Corvette V8.

Той форсира от 0 до 300 км/ч за 13.63 секунди, което е по-бързо от Bugatti Veyron Super Sport и Koenigsegg Agera R. На собствен ред през 2014 година Venom GT разви 435.31 км/ч. Все отново това беше еднопосочна аеродинамична тестова сесия. Не забравяйте, че разпоредбите споделят, че формалната оптималната скорост би трябвало да бъде междинната скорост на двупосочен пробег.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР