Разкопани улици в Патриарх Евтимово превръщат живота на жителите в

...
Разкопани улици в Патриарх Евтимово превръщат живота на жителите в
Коментари Харесай

Абсурд! Пловдивско село остава разкопано и кално заради ВиК – няма кой да довърши ремонта

Разкопани улици в Патриарх Евтимово трансформират живота на жителите в същински призрачен сън. Преминаването на пешеходци е съвсем невероятно. За това алармира четец на TrafficNews .
Прочетете още
Възмутеният жител описа, че в региона сред Асеновград и Първомай се правят поправки действия по европейски план за реорганизация на пътищата. Към него има лот за замяна на водоснабдяването. Срокът за довеждане докрай на плана е бил края на месец септември. Пътят сред селата е подготвен и асфалтиран, само че улиците в Патриарх Евтимово остават разкопани и кални, а на тях зеят големи дупки. Водопроводната тръба е сложена, само че повече от месец в селото не се правят никакви действия за завършване на плана.

„ Цялото село е в поразителен тип. Хората не могат да минават, с дървени дъски си вършат мостове, с цел да съумеят да прескочат дупките. Имаме и неработоспособен, по какъв начин да премине той? И в прилежащото на нашето село бяха в това състояние, само че се подвигнаха хората и пристигнаха да оправят улиците. Ние не знаем към кой да се обърнем, не знаем кои са изпълнителите на плана и потърсихме вас за помощ. Иначе техниците идват, спукат някоя тръба и си отпътуват. От месец даже към този момент не идват да опитат да отстранят казуса ”, разяснява читателят ни.

Репортер на медията ни се свърза с представителя на ВиК инж. Антон Гълъбов, който изясни, че работата на екипите е спирана няколко пъти по ред аргументи. По плана ВиК работи взаимно с компания „ Европейски пътища ” АД. Гълъбов съобщи, че работата на екипите ще завърши изцяло в петък, като сега там се вършат последни диги, след което асфалтирането зависи от „ Европейски пътища ”.

След диалог на репортера ни с Маргарита Попйорданова, която е изпълнителен шеф на „ Европейски пътища ” АД, се оказа, че договорът им за този план е завършил на 20 ноември 2022 година От компанията са изпращали няколко писма, с които да осведомят, че има огромни забавяния на активността на ВиК, само че след приключването на контракта, тези пътища не са тяхна отговорност. От компанията не знаят какво ще се случи с улиците в Патриарх Евтимово и кой ще довърши асфалтирането им.

Договорът е обвързван с поддържането на Републиканската пътна мрежа в Пловдивска област. На процедура те към този момент нямат право да правят каквито и да е действия. В същото време няма нов контракт за настоящи поправки и по този начин се изпада в Параграф 22. Селото  ще остане разкопано най-малко до пролетта, в случай че друга институция не се заеме с ремонта.

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на сходни нередности, може да ни изпращате сигналите си като известие в страницата ни във  или на публицистичната ни поща .

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР