Разколебаване не може да има, защото става въпрос за българската

...
Разколебаване не може да има, защото става въпрос за българската
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Кабинетът закъсня с изгонването на руските дипломати

Разколебаване не може да има, тъй като става въпрос за българската национална сигурност.

Това съобщи по Българска национална телевизия Надежда Нейнски, някогашен външен министър и дипломат в Турция, разяснявайки въпроса с изгонването на 70 съветски дипломати и механически личен състав от страната.

Тя е смутена, че към момента има хора, за които ползите на Русия стоят над тези на България. Според нея това демонстрира какъв брой надълбоко е стигнала съветската хибридна агитация в България.

„ Това, което направи държавното управление, е един просрочен ход “, безапелационна е Надежда Нейнски, разяснявайки дейностите на държавното управление в оставка.

Бившият външен министър акцентира, че би трябвало да се отбрани геополитическия избор на България, тъй като хибридната война, която Русия води против България, е дала своите плодове. Става дума за псевдопатриотични партии, които пазят ползите на друга Родина. Тя счита, че присъединяване на Българска социалистическа партия в едно ново държавно управление може да го завлече в „ сивата зона “ поради позицията на партията по отношение на Русия и доставките на оръжие за Украйна.

„ Очертаване на една доста ясна алена линия, която няма да бъде прекрачвана. Важно е тази позиция да бъде удържана. Не би трябвало да бъде еднократен акт и да се позволяват взаимни отстъпки под форма на политики, обслужващи Русия “, прикани Нейнски.

Според нея през днешния ден е настъпило „ време разделно “ – всички партии би трябвало да се дефинират по този въпрос, с цел да бъде България самостоятелна страна, уважавана от своите сътрудници.

Тя дефинира затварянето на съветското посолство като акт на Москва.

„ Ако българо-руските ползи почиват на този звук, не считам, че те са другарски връзки. Актът с изгонването на съветските дипломати, които са правили непозволена активност, е единствено първата крачка. Трябва да се разбере с кои са си партнирали в България “, съобщи Нейнски.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР