Разказвали сме ви за тях и за техните големи сърца.

...
Разказвали сме ви за тях и за техните големи сърца.
Коментари Харесай

Мотористи помагат на детската онкологична клиника във Варна

Разказвали сме ви за тях и за техните огромни сърца. Те са “Братя във вятъра ”- най-старият мотоклуб в България. Мотоциклетистите от Варна проведоха за втора поредна година благотворителен рок фестивал през лятото, на който се събират средства за детската онкология в болница “Света Марина ” в града. Днес те връчиха дарението на клиниката, закупено със събраните пари. Това направиха, без да изневеряват на себе си, с плач на мотори.

Лечението на онкоболните деца е дълготрайно и изпълнено с доста болежка. Новите и съвременни уреди, както и медицинските консумативи, които мотоциклетистите подариха, ще създадат по-лек техния престой в клиниката.

Затова мотоциклетистите провеждат благотворителен рок фестивал през лятото, на който набират средства. Днес те подариха две кревати с дистанционно управление за децата в интензивните стаи, нови софа и носилка, които дават опция да се обгрижват деца на друга възраст.

”Получихме апарати за кръвно налягане, получихме пулсоксиметри, получихме платформени колички - всичко, от което имахме потребност, една къща да бъде обзаведена, ние го получихме от нашите другари, за което сърдечно благодаря ”, сподели професор Валерия Калева, шеф на Клиниката по детска клинична хематология и онкология към УМБАЛ “Света Марина ”- Варна.



”Културата на мото обществото е такава. Да оказваме помощ на тези, които имат потребност, да вършим добрини ”, съобщи президентът на МК “Братя във вятъра ” Орхан Мехмедов.

Лекарствата за децата са безвъзмездни, само че апаратурата и консумативите не са. Повечето от тях са скъпи и ги заплащат родителите. Затова бяха дарени и Хубер игли за една година. Те са значими за химиотерапията на децата.

”Това е един скъпоструващ консуматив, който се поема от родителите и с това подаяние ще ги отменим. Смятам, че ще бъде в помощ на децата и родителите им. Огромна! ”, твърди старша сестра Илчева.

От години мотоциклетистите оказват помощ на детската онкология, само че благотворителната акция на фестивала " Varna Rock Adventure " е най-мащабна. С екипа на клиниката са не просто сътрудници, а другари.

”За нас е чест и привилегия да участваме в тази благотворителна акция, с цел да дадем нещо от себе си, не поради друго, а тъй като ние сме страната и с изключение на хора, би трябвало да бъдем и индивиди и да си оказваме помощ един на различен ”, посочи Милен Пенев от “Братя във вятъра ”.

”Тези деца, техните родители, техните фамилии се убеждават, че не са сами! Общо ние и колективът не сме сами и постоянно, когато имаме потребност ние можем да разчитаме на хора с огромни и положителни сърца ”, приключи професор Калева.

А рокерите с огромни сърца към този момент провеждат идващия благотворителен рок фестивал в поддръжка на онкоболните деца и се надяват повече хора да ги поддържат.

Автор: Нивелина Няголова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР