Разказвали сме ви историята на Арат Хосейни - малчуганът, който

...
Разказвали сме ви историята на Арат Хосейни - малчуганът, който
Коментари Харесай

Арат и нещата, които 7-годишните футболисти не могат

Разказвали сме ви историята на Арат Хосейни - малчуганът, който ще ви впечатли с физика и с футболни умения.

Роден в Иран преди 7 години, само че израснал в, сладурът прикова вниманието с любовта си към спорта и към този момент има над 4,4 млн. почитатели в " Инстаграм ". Арат сигурно е сензация! Но не от тези, които траят единствено ден! Той е целенасочен и желае да реализира едно - да се трансформира в най-хубавия футболист в света. Точно като своя кумир - Лионел Меси от " ".

За своите нежни 7 години (навърши ги на 30 септември 2020 г.), Арат има страхотна техника. Той не се опасява от противниците, тъй като знае, че ще ги надхитри, ще ги " измеша " и даже ще ги трансферира.

Как обаче едно малко дете съумява да направи неща, за които даже огромните могат да му завидят?

Отговорът е в тренировките! Арат не стопира да се труди у дома и в парка. Има си бягаща пътечка, на която татко му реди трудности. Има още врата, фигури, които наподобяват противникови състезатели... Общо взето - цялостно бойно снаряжение!

Има си и футболен екип. Като на Меси!

За техниката обаче се учи от различен футболист - от. Явно бразилецът го въодушевява да разгадава до най-малките елементи на сложните придвижвания.

Всъщност Арат спортува от 5-годишен. Баща му Мохамед го записва на спортна гимнастика, защото е извънредно деен и мъчно се уморява. Малчуганът първо тренира вкъщи, а по-късно посещава и локален клуб.

Година по-късно в краката му попада футболната топка. С нея той е толкоз магнетичен, че бързо натрупа почитатели в обществените мрежи. Сред тях са боксовият първенец Антъни Джошуа, легендата на Рио Фърдинанд, международният номер 1 в тениса Новак Джокович, артистът Уил Смит, както и някогашният капитан на българския народен тим по футбол Стилиян Петров.

В началото на 2020 година фантазията на Арат се сбъдна, само че единствено отчасти. Лионел Меси разяснява негово видео в " Инстаграм ". Заради пандемията от ковид обаче момчето към момента не е видяло своя кумир онлайн. Но пък пита за него всеки ден, прецизира татко му.

" Сигурен съм, че ще стане страховит футболист. Много е надарен и стимулиран. Предстои ни дълъг път, само че сме фокусирани върху задачата. А тя е да бъде най-младият футболист на международно състезание. Мислим за бъдещето и за нещата, които би трябвало да създадем. Арат доста обича футбола и учебното заведение. Сега тренира в академията на Ливърпул и желае да е най-хубавият в света. За това ще му оказа помощ ", споделя баща Мохамед.

Едно е несъмнено - 700 " крачета ", задна ножица, баланс върху топката и поддържане на цялостен комплект коремни плочки - това са неща, които множеството от 7-годишните деца не могат!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР