Разказът на за победата му в , диктуван по време

...
Разказът на за победата му в , диктуван по време
Коментари Харесай

Продава се разказът на Наполеон за Битката при Аустерлиц

Разказът на за успеха му в, диктуван по време на изгнанието му на остров Света Елена, е изложен на търг в Париж за един милион евро, заяви Агенция Франс Прес.
Разказът за „ конфликта на трима императори “ с руско-австрийските сили през 1805 година, който се счита за най-голямата военна победа на Наполеон, води читателите през подготовката за борба, самата борба и приключва с военен проект, е направен от лоялния към него военачалник Анри-Гатиен Бертран.
Плътно опакованият 74-страничен ръкопис, подбуден на Бертран, съдържа няколко ремонти от изпратения в заточение император, който зачертава думи и прибавя забележки в полетата с дребен ръкопис.
Наполеон не се базира на себе си от първо лице, вместо това репликите му се предхождат от " императорът споделя ".
Продажбата идва при започване на година, отбелязваща двестагодишнината от гибелта на Наполеон. Собственикът на изложба Жан-Еманюел Ра, колекционер на френски императорски сувенири, откри ръкописа в голям брой документи, принадлежащи на наследниците на Бертран.
" Това е най-страхотният документ за френската история, който можете да намерите в частна сбирка, " сподели той пред Франс прес.
 Кичур коса от Наполеон продадена за съвсем 19 хиляди евро Кичур коса от Наполеон продадена за съвсем 19 хиляди евро
Кичур от косата на Наполеон Бонапарт е продаден на търг във Фонтенбло за 18 650 евро, съобщи РИА „ Новости “,цитиран от БГНЕ...
В рамките на към девет часа на 2 декември 1805 година към 75 000 бойци от Наполеоновата " Grande Armee " надхитриха по-голяма руско-австрийска войска в Аустерлиц, в тогавашната Австрийска империя. Това оказа помощ за преустановяване на обединението сред Франсоа I от Австрия и цар Александър I от Русия, финансирана от Англия - и е борба, изучавана във френските военни учебни заведения и до през днешния ден.
Наполеон в детайли разказва всички тактики, които е употребявал, с цел да накара съперниците си да повярват, че френските сили са слаби - в това число по-ранни отстъпления и договаряния, които прикриват обстоятелството, че той към този момент е избрал мястото на борбата.
Неговият въодушевен роман тръби за героизма на французите, от боец до офицер, и твърди, че даже ранени бойци са приветствали императора. " Ще изгубя значителен брой смели мъже ", споделя той в навечерието на борбата. " Чувствам се зле, че те в действителност се усещат като моите деца, и в действителност от време на време се укорявам за това възприятие ”, тъй като се страхувал, че това ще го направи неспособен за война
Ръкописът ще бъде изложен до края на месеца в парижката изложба Arts et Autographes, както и онлайн за евентуални задгранични купувачи. Продажбата е част от панаира на изкуствата " BRAFA in the Galleries ", който се организира в 126 галерии в 13 страни от 27 до 31 януари. Колекционерите могат да се уговорят да прегледат ръкописа персонално или през интернет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР