Разказ за пътя от боксовата зала, през бухалките, рекета и

...
Разказ за пътя от боксовата зала, през бухалките, рекета и
Коментари Харесай

Един от последните оцелели от мутренските години: Аз легализирах бизнеса на борците

Разказ за пътя от боксовата зала, през бухалките, рекета и легализирането на застрахователния бизнес

" Ничия земя " и Даниела Тренчева с искрено изявление с Калоян Стоянов - в боксовата зала, за боксовите времена и за загубите в тези времена. Говорим и за затриването на животи. Банди, територии, ченгета... Оцелелите приказват. 

Стандартния път на момчетата от 90- те стартира със спорта - най-често битка или бокс, минава през Магурата и дребните шмекерии, до момента в който стигне до бухалките, рекета и даже показните убийства.

Калоян е извървял целия този път, без да се отклонява и крачка настрана и е останал жив, бихме споделили - по знамение... Един от дребното прочее... Но всеки дълъг път стартира с претекстовете за избор. Отново те го връщат назад в залата с децата. 

На Калоян Стоянов - Цимбика изискуем оцеляването на ВИС-2.

" Аз бях индивидът, който даде идеята да създадем застрахователно сдружение. Може да се каже, че легализирах бизнеса на борците. Познавах се, несъмнено с Васил Илиев и Георги Илиев и работих за тях ", споделя Цимбика.

" Улицата ни събра. Мога да напиша книга, само че доста хора ще се разочароват, че ще кажа истината. Първо се сбих с тях за пари и територии, само че по-късно се събрахме, тъй като реших, че може да имаме общи ползи. Това беше чарът на това време "

" Аз и Чавдар Писърски легализирахме бизнеса на борците. Никой не вярваше, че в това ще има пари. Направихме застрахователната компания. След като го направихме, аз се отдръпнах, тъй като видях, че ще има доста интриги. Поли Пантев пристигна на мое място. Интригите не закъсняха. Жоро Илиев го наказа, взеха му някакви пари. Не го набиха, само че го смачкаха финансова. Тогава той се отдръпна и направи СИК, паралелна конструкция на ВИС. След това породи " Аполоболкан ", по-късно Корона Инс " на Каримански. Всичко стартира доста по-интересно ".

" " Мюзикауртор " ни даде ни контракт да събираме техните средства. Обикаляхме цялата страна, беше доста мъчно. Но аз съм човек на договарянията и в тези градове, където борците имаха своите съперници като Първа частна полиция във Варна и другите градове, им казвахме, че това е общ бизнес. " Казвахме им, че е това общ бизнес и по-добре да си поделим облагата. С Жоро Мечката, преди да го убият, се бяхме разбрали. Бяхме се разбрали на всяко магазинче, капанче, където се слуша българска музика, да заплащат по 50 лв.. Така беше законен бизнеса. Но някой в страната се усети и ни го взеха. Искаха да ни държат в сенчестия бизнес ", споделя Стоянов. "

" Не бях планувал да вършим това, само че страната ни взе и другото перо - рекета. Тогава рекетихме всяко едно заведение, на което имаше лепенки " Охранявано от ВИС ", само че ни не разрешиха лепенките. И от там направихме " Застраховано от ВИС ". За да не крадем дадена кола би трябвало да има табела на ВИС, СИК. "

" Аз се веселя на всички оживели от онова време, без значение от коя страна на барикадата сме били ", добави Цимбика.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР