Разказ от първо лице от скривалище в Тел Авив сега.

...
Разказ от първо лице от скривалище в Тел Авив сега.
Коментари Харесай

Как живеят хората в Израел след нападението?

Разказ от първо лице от укритие в Тел Авив в този момент. Живот в убежища подземен, мобилизирани татковци и синове и непрестанна паника за отвлечените. Такава е част от картината в Израел ден след началото на войната. Историята е на лекар Валентин Меламед и неговото семейство.

Доктор Валентин Меламед живее наоколо до Тел Авив. С приятеля му Давид Леви, който е в България, съумяваме да се свържем с него по интернет. Разказва, че тази нощ е имало няколко сигнала за паника. Със фамилията си се скрил в леговище подземен.

" Като свирне сирената слизаме на два етажа под входа на къщата. Слизаме по едни стълби. Седим в скривалището. Обикновено чуваме взривовете на противоракетната система ", сподели доктор Валентин Меламед.

" Движението по пътищата е рисково. Ако сега завие сирената би трябвало да излезеш от колата и да легнеш до нея. "

" Една ракета е паднала върху болничното заведение Барзилай в Ашкелон. Положението напълно не е розово. "

Атаката е извършена към 2:30 часа през нощта. Медик от болничното заведение, поискал анонимност, ни изпраща фотоси на разрушенията. Като по знамение няма потърпевши. Ударено е крилото, свързващо остарялата и новата част на постройката. Властите са почнали да изпращат известия до лекарите, че би трябвало да покриват по-дълги наряди поради дефицит на фрагменти.

" На незабавното поделение към този момент има доктори, които не могат да отидат, тъй като са взети във войската и би трябвало да ги заместваме ", означи доктор Валентин Меламед.

Още в първите часове на войната през вчерашния ден лекар Меламед отива при щерка си, която остава сама у дома с трите си деца, защото мъжът й е мобилизиран.

" Роднини, близки, всичките са към този момент във войската ", сподели доктор Валентин Меламед.

" Ще се бият няма какво. Това е ситуацията. "

Докторът признава, че никой не е вярвал какво ще сервира утрото на 7-и октомври.

" Това е нещо, което не е било. Това е нещо напълно ново. Има към 50 души отвлечени. Много дами и деца, дребни деца сред 3 и 5 години ", сподели Д-р Валентин Меламед.

" Това е просто закононарушение и който ги поддържа той е също нарушител. "

Според политическия анализатор Давид Леви ударът е бил безспорна изненада, а интервенцията е резултат от месеци подготовка, минали под подправени сигнали за мир. Три дни преди акцията сред Израел и " Хамас " е бил подписан контракт, посредством посредничеството на Египет, за облекчение на палестинското население в Газа, включващо 20 хиляди нови работни места, доставки на електричество, вода и продоволствия.

" Такива мащаби не е имало в цялата история на Израел ", изясни Давид Леви - политически анализатор.

" Толкова доста отвлечени дами и деца до момента не е имало. "

" Със сигурност спорът няма да бъде къс, тъй като израелското общество узря, че терористичната организация " Хамас " би трябвало да бъде унищожена. Гръбнакът й би трябвало да бъде пречупен. "

Според анализатора заложниците евентуално ще се употребяват като жив щит, с цел да бъде понижена мощта на израелската реакция и опция за договаряния за освобождение на пандизчии.

" Това, което Хамас разгласи до този миг е че тези хора са разпределени на разнообразни места в цялата линия Газа и са скрити някъде в тяхната много огромна система от подземни тунели. Те са най-важният капитал на терористичната организация ", добави Давид Леви.

Според Давид Леви спорът крие опасности за сигурността на България, изключително в подтекста на войната в Украйна и комплицирания спор за Нагорни Карабах.

" Ако отбележим точките на принуждение на картата България е тъкмо в пресечната точка ", сподели анализаторът.

" Израел на два часа път със аероплан, Украйна е на към 600 км., Нагорни Карабах е на към четири часа със аероплан. Много е значимо държанието на Иран и Русия, които са вдъхновителите на тази интервенция. Има геостратегически интерес на Русия да отвлече вниманието от проблематичната си война в Украйна. "

Прогнозата на анализатора е, че в хода на бойните дейности военните структури на " Хамас " ще бъдат повредени дотам, че няма да може да се възстановят с години.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР