Разкъса се външният европейски политически чадър, на който управляващите разчитаха. Това

...
Разкъса се външният европейски политически чадър, на който управляващите разчитаха.
Това
Коментари Харесай

Съветник на президента: Скоро ще сипят гръмотевици по “рекордьорите на европейски постижения”

Разкъса се външният европейски политически чадър, на който ръководещите разчитаха.

Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ политологът проф. Александър Маринов, член на Стратегическия съвет за развиване на президента.

Той предвижда, че скоро ще се посипят гръмотевици върху „ рекордьорите на европейските достижения “. Проблемите с властимащите не са си отишли, изясни той, като посочи, че те не престават да циркулират и се трансформират във въртоп, който скоро ще засмуче актуалното ръководство.

Проф. Маринов разяснява аргументите за опитите на премиера Бойко Борисов за отклонение на резултатите от отчета на Европейска комисия.

"Той опровергава всичките му изказвания какъв брой добре се развива България и какъв брой високо се цени неговото държавно управление в Европа. Докладът на Европейска комисия излезе по абсурден метод, той беше отсрочен за след изборите. Той подсказва какво ще се случи от тук нататък. Отива си Европейската комисия, на чието снизхождение се радваха Борисов и ГЕРБ ", регистрира политологът.

"Най-вероятно в идващия мандат на Комисията ще има съществени и показни ограничения за въдворяване на ред и правда измежду най-несправящите се в това отношение страни. България е доста комфортен претендент, с цел да бъде осъден някой “, изясни проф. Александър Маринов.

Той сподели още, че разправиите към партийните дотации няма да отклонят публичното внимание от останалите проблеми в страната. Безконтролното харчене на спомагателните пари, които харчат депутатите, също би трябвало да бъде издигнат, тъй като няма механизъм, по който да се отчетат тези средства, добави политологът.

Прозрачен е ходът с партийните дотации на премиера Бойко Борисов, той е опит за отклонение на вниманието от основната фигура на финансовия министър Владислав Горанов, изясни още политологът проф. Александър Маринов.

„ Първо Борисов цели да отвлече вниманието от неприятните за държавното управление събития – Докладът на Европейска комисия, изказванията на холандския външен министър, очертаващата се секира с изтребителите от Съединени американски щати и останалите неща, които се натрупаха. Това е обичан прийом на Борисов. Важно е да се прибави и още един събитиен мотив – избухна огромен скандал към обстоятелството, че партиите са получавали повече пари, в сравнение с даже този великодушен и не изключително обективен закон им е разрешавал. Пряк отговорник и провинен за това нещо е финансовият министър Владислав Горанов “, изясни проф. Александър Маринов.

Той сподели още, че министър председателят Бойко Борисов отвред получава плесници. Не се получи предстоящото следизборно следпобедно усмиряване, изясни политологът, като добави, че се чакат още по-големи проблеми за държавното управление.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР