Разжалваният заради острия си език като почетен консул на България

...
Разжалваният заради острия си език като почетен консул на България
Коментари Харесай

Христо Стоичков няма да кара кола с дипломатически номера в Испания

Разжалваният поради острия си език като почетен консул на България в Барселона някогашен футболист Христо Стоичков ще загуби с изключение на купата, по този начин също и редица привилегии, които е употребил като посланик. Сред тях влиза и опцията да си купува кола без Данък добавена стойност в Испания, написа “168 часа”.

Статутът му даваше право да употребява длъжностен автомобил на преференциална цена. Превозното средство е снабдено с дипломатически номер, който му дава преимущество при придвижване по пътя, както и при паркиране. Неписано предписание по целия свят е, пътната полиция да не стопира коли с червени номера. А Стоичков несъмнено е човек, който обича да си кара на мира и даже преди време у нас управляваше кола със наследник буркан.

Мотивите за отстраняването на Стоичков се базират на недоволството на испанското държавно управление от мненията му във връзка непроведения референдум за самостоятелност на Каталуня. От Министерство на външните работи показват и друга - че Камата не обитава в Барселона, а на страната й би трябвало консул в Барселона. В града има офис, който стои празен, защото консулът Стоичков е в Съединени американски щати. Другата екстра, която ще загуби Стоичков, е дипломатическият имунитет против правосъдно гонене, който му се поставя.

Може би в това е и разковничето, защото вицепремиерът Сорая Саенс де Сантамария заплаши да го съди поради обвиняванията в ефир, че тя, татко й, дядо й и даже малолетният й наследник са почитатели на Франко. Камата се извини в началото за думите си, само че в последните дни още веднъж втвърди тона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР