Разиграва се поредният епизод от дипломатическата война между САЩ и

...
Разиграва се поредният епизод от дипломатическата война между САЩ и
Коментари Харесай

Нов епизод на дипломатическата война САЩ-Русия

Разиграва се следващият епизод от дипломатическата война сред Съединени американски щати и Русия. След като Москва преференциални стотици чиновници на американското посолство, то замрази краткотрайно издаването на визи за руснаци. Оправданието беше, че с толкоз намалял личен състав няма по какъв начин да се прави работата със същото движение. Сега обаче Съединени американски щати подхващат и нова крачка. Вашингтон желае Русия да закрие генералното си консулство в Сан Франциско. И това би трябвало да стане до на следващия ден. Същото се отнася и до консулствата във Вашингтон и Ню Йорк. Това разгласи говорителката на Държавния департамент Хизер Науърт. "Това е в духа на паритета, на който държат руснаците ", добави тя.

Оказа се също по този начин, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп персонално е взел решението за закриване на консулството на Руската федерация във Сан Франциско, както и на дипломатическите служби във Вашингтон и Ню Йорк. Той е направил избор от предоставените му разновидности и не възнамерява да разисква това по телефона с президента на Русия Владимир Путин, съобщи на РИА "Новости " почитан представител на американската администрация. Той отбелязва още, че на Тръмп са били показани разновидности, готови от екипа му по национална сигурност и той персонално е избрал един от тях – закриването на консулствата.

В същото време почитан чиновник на Съвета за национална сигурност на Белия дом съобщи пред ТАСС, че в американската администрация с неспокойствие се приготвят да приветстват новия съветски дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов на церемонията по връчването на акредитацията му на президента Доналд Тръмп. Той не уточни датата на церемонията. Анатолий Антонов бе назначен за дипломат на 21 август, той бе заместник-министър на външните работи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР