Разходки под дъжда крият рискове за домашните любимци. До какво

...
Разходки под дъжда крият рискове за домашните любимци. До какво
Коментари Харесай

Внимавайте: Това невинно нещо може да убие кучето ви

Разходки под дъжда крият опасности за домашните любимци. До какво могат да доведат дългите разходки в есенното време, предизвести президентът на Руската кинологична федерация (RKF) Владимир Голубев.



Според него мокрото и влажно време може да докара простуда на домашния любим, в случай че той няма особено облекло.

"Разходките в студено време при дъжд и мощен вятър може да докара до настинки при кучетата. Това важи изключително за декоративни породи, кучета с къси крайници, по-големи домашни любимци и кучета без четина. По-добре е да отмените дълга разходка ", сподели Голубев.

"В същото време не би трябвало изцяло да отказвате да излизате на открито при неприятно време, по-добре е да вършиме къси разходки ", означи експертът. Трябва да се върнете вкъщи, в случай че кучето стартира да трепери и да прибира лапи, до момента в който е на открито. На закрито е належащо да измиете лапите на кучето и да го избършете с забрадка, както и да го срешете.

По-рано Голубев разкри пред притежателите на кучетата аргументите за плешивостта на домашните любимци. Според него плешивостта може да бъде породена от подкастряне на кучета "до нула ". Също по този начин експертът предизвести, че прекомерно късата подстрижка може да докара до смяна в цвета на козината или до началото на нейната загуба. Късите прически са противопоказани за кучета с подкосъм, защото могат да нарушат "естествения механизъм на терморегулация ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР