Разходите за политическа реклама за изборния цикъл през 2024 г. се очаква да достигнат 10 милиарда долара, счупвайки рекорди

...
Прогнозите са, че изборният цикъл през 2024 г. ще бъде
Коментари Харесай

Прогнозите са, че изборният цикъл през 2024 г. ще бъде най-скъпият досега, с очаквани рекламни разходи от 10,2 милиарда долара за всички платформи.

В нов доклад фирмата за проследяване на реклами AdImpact заяви, че изборният цикъл, обхващащ годините 2023 и 2024 г., „ще бъде най-скъпият политически цикъл за всички времена, с 13% по-висок от рекорда за цикъла 2019-2020 г. от 9,02 милиарда долара“.

Разбивайки своите прогнози, AdImpact каза, че очаква 2,7 милиарда долара да бъдат изразходвани за реклами в президентската надпревара, която вече е видяла почти 200 милиона долара рекламни разходи досега.

Няколко познати държави на бойното поле ще получат значителен дял от рекламните разходи, прогнозира AdImpact в своя доклад.

„Очакваме разходите на общите президентски избори да бъдат концентрирани в седем ключови щата: Пенсилвания, Аризона, Джорджия, Мичиган, Северна Каролина, Невада и Уисконсин“, казаха от фирмата.

Знак Изисква се маска за лице е показан в магазин на 6 март 2023 г. в Ню Йорк. Знакът за изискване на маска за лице е показан в магазин на 6 март 2023 г. в Ню Йорк. Леонардо Муньос/VIEWpress/Гети изображения

Освен това AdImpact прогнозира 2,1 милиарда долара рекламни разходи за състезания за Сената, 1,7 милиарда долара рекламни разходи за конкурси за Дома на представителите, 361 милиона долара рекламни разходи за губернаторски избори и 3,3 милиарда долара, похарчени за реклами в различни състезания за гласуване и други инициативи.

Контролът върху Конгреса е на линия през следващата година – републиканците защитават тясно мнозинство в Камарата на представителите на САЩ, а демократите се опитват да запазят малката си разлика в Сената на САЩ.

Признавайки напрегнатия политически климат, AdImpact каза, че прогнозите му се основават отчасти на „силно оспорваните президентски избори, тънките маржове в Конгреса и огромния ръст в категорията на отрицателните балота, която се състои от всички политически разходи, които не са президентски, Камарата на представителите , Сенат или губернатор.“

AdImpact също подчерта влиянието на мерките за гласуване, свързани с абортите, за увеличаване на разходите за реклама. Подобни инициативи за гласуване бяха гласувани в няколко щата след отмяната на делото Роу срещу Уейд миналата година, като този цикъл е по-очакван. Гласоподавателите на Охайо ще обсъждат този ноември предложението за закрепване на правата на абортите в конституцията на щата, което идва, след като защитниците на правата на абортите постигнаха критична победа по отделна мярка това лято в нещо, което се смяташе за битка за пълномощник по време на гласуването през ноември.

„Инициативите за гласуване, свързани с абортите, изглежда са основен двигател на политическите разходи през този цикъл“, пише фирмата. „Мерките за гласуване в Охайо, свързани с абортите, вече достигнаха над 30 милиона долара през 2023 г. и много други щати се опитват да вкарат въпроса в гласуването през 2024 г. Резултатите от изборите и общите разходи в Канзас през цикъла на 2022 г. показаха, че абортите могат да стимулират разходите за политическа реклама дори в държави, считани за безопасно червени.“

Президентските рекламни разходи доминират

Досега тази година по-голямата част от рекламните долари са постъпили в президентската надпревара. До началото на септември кампании и външни групи от двете партии се обединиха, за да похарчат повече от 200 милиона долара за реклама за президентската надпревара през 2024 г., включително за резервации за следващите месеци.

Разходите за конкурса през 2024 г. също са значително по-напред от темпото, зададено по време на първичните президентски избори през 2020 г. През уикенда на Деня на труда тази година вече бяха излъчени президентски реклами на стойност около 121 милиона долара; през уикенда на Деня на труда през 2019 г. тази цифра беше около 60 милиона долара.

 Републиканският кандидат-президент Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис говори пред гости на Ashley Републиканският кандидат за президент на Флорида Губернаторът Рон ДеСантис говори пред гости на Ashley's BBQ Bash, организиран от конгресмена Ашли Хинсън на 6 август в Сидар Рапидс, Айова. Скот Олсън/Гети изображения

В надпреварата за републиканската партия супер PAC, обединени от петима кандидати – бившия президент Доналд Тръмп, губернатора на Флорида Рон ДеСантис, сенатора от Южна Каролина Тим Скот, бившия губернатор на Южна Каролина Ники Хейли и губернатора на Северна Дакота Дъг Бъргум – доминираха рекламните разходи пейзаж в началото на цикъла. Включвайки минали резервации и бъдещи резервации, тези пет субекта са комбинирали, за да похарчат около 120 милиона долара от общо близо 170 милиона долара, похарчени за реклама на първичните избори за президент на Републиканската партия досега.

Голяма част от рекламните разходи до момента са концентрирани в щати с ранни конкурси за номиниране, особено Айова и Ню Хемпшир. Гласоподавателите в Айова са видели реклами на стойност над 37 милиона долара досега, докато гласоподавателите в Ню Хемпшир са видели близо 22 милиона долара. Повечето от големите рекламодатели до голяма степен са разделили бюджетите си между щатите, с лека наклонност към Айова.

Няколко кампании и външни групи също наляха пари в национални рекламни кампании. Начело е свързаната с Тръмп супер PAC MAGA Inc., която досега е похарчила повече от 18 милиона долара за национална кабелна реклама. Never Back Down, про-DeSantis super PAC, е похарчил повече от 6 милиона долара за национална реклама.

От страна на демократите кампанията на президента Джо Байдън наскоро обяви планове да похарчи 25 милиона долара за ранна реклама за неговото преизбиране. Досега кампанията и съюзническият комитет са похарчили малко над 10 милиона долара, според данни на AdImpact. И допълвайки тези усилия, Future Forward USA Action, супер PAC, подкрепящ Байдън, също наскоро засили дейността си.

Докато републиканските претенденти са съсредоточени върху ранните първични щати, кампанията на Байдън и нейните съюзници имат лукса да инвестират в бойните полета на общите избори. Реклама в подкрепа на Байдън на стойност стотици хиляди долари вече е излъчена в щати като Пенсилвания, Мичиган, Уисконсин, Аризона, Джорджия и Невада.

Мрежата на Байдън – кампания, съюзнически комитет и супер PAC – досега е похарчила най-много за реклами в Пенсилвания, около 870 000 долара, следвана от Джорджия с около 855 000 долара и Аризона с около 727 000 долара.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР