Разходите за отбрана на Япония растат от 2013 г., след

...
Разходите за отбрана на Япония растат от 2013 г., след
Коментари Харесай

Япония започва подготовка за война на Курилите?

Разходите за защита на Япония порастват от 2013 година, откакто сегашният министър председател Шиндзо Абе се върна на власт, обърна внимание изданието discussio.ru. Това нарастване се изяснява на първо място с ракетните тествания на КНДР, само че в действителност основната причина е отбраната на „ отдалечените острови ”, а това е равнозначно и за противопоставяне на Русия, съобщи " Блиц ".

За тези цели в Токио е призната стратегия за модернизирането на намиращите се на въоръжение 28 ЗРК Patriot, изразходвайки 105 млрд йени (1,05 млрд долара). Във военния бюджет са включени 94,6 млрд йени (946 млн долара) за пазаруване на 6 изтребителя F-35 и 39,3 млрд йени (около 393 млн долара) за 4 конвертоплана Osprey.
 
74,6 млрд йени (746 млн долара) са планувани разполагане на гарнизони на отдалечените острови Мияко и Ошима покрай противоречивите острови Сенкаку.
 
Според вестник Yomiuri, в държавното управление е почнало разискване на създаването на крилата ракета за поразяване на земни обекти за възвръщане на завладени от съперника „ отдалечени острови ” и удари по неговите ракетни бази. В първия случай под „ окупирани острови ” може да се подразбира Русия и Курилските острови, а във втория случай става дума за предпазен удар по Северна Корея и нейните ракетни бази.
 
Според вестник Yomiuri, създаването на крилатите ракети би трябвало да стартира през 2018 година и да завърши през 2022 година В доста връзки те ще бъдат сходни с американските „ Томахоук ”, само че далечината им ще бъде единствено 300 км.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР