Разходите за отбрана на Русия са нараснали с близо 40%

...
Разходите за отбрана на Русия са нараснали с близо 40%
Коментари Харесай

Война! С 40% са скочили разходите за отбрана на Русия

Разходите за защита на Русия са нарастнали с близо 40% през първите четири месеца на годината. Това оповестява " Ройтерс ", базирайки се на предварителни данни, оповестени от финансовото министерство през днешния ден - близо три месеца след началото на огромната военна акция на Москва в Украйна.

Русия е похарчила 1,7 трилиона рубли (26,4 милиарда долара) за защита сред януари и април, съвсем половината от 3,5 трилиона рубли, или 2,6% от Брутният вътрешен продукт, планувани в бюджета за цялата 2022 година

Първоначално министерството предвижда бюджетен остатък от 1% от Брутният вътрешен продукт, или 1,3 трилиона рубли, за 2022 година Сега обаче чака недостиг от минимум 1,6 трилиона рубли, позволявайки погашение на поддръжка за справяне с резултата от невижданите стопански наказания, наложени от Запада.

Правителството ще употребява Фонда за национално богатство на Русия (ФНД), формиран от приходите от нефт и газ, за ​​покриване на недостига, както и за поддръжка на цената на акциите и облигациите, които спаднаха внезапно, откакто Москва изпрати десетки хиляди бойци в Украйна на 24 февруари.

Част от ФНД е вложен във финансовите пазари, като сред началото на февруари и април цената му е паднала с 20 милиарда $ до 155 милиарда $.

Само през април Русия е похарчила 628 милиарда рубли (9,7 милиарда долара) за военните си сили. Това е с 128% повече по отношение на април 2021 година и е помогнало за превъзмогването на месечния държавен бюджет в недостиг за първи път тази година.

Хиляди цивилни бяха убити в Украйна, а повече от 14 милиона души напуснаха домовете си в спора, който съгласно Русия е нужен за опълчване на западната експанзия и отбрана на рускоговорящите от репресии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР