Разходите за наемане на жилище скочиха в световен мащаб и

...
Разходите за наемане на жилище скочиха в световен мащаб и
Коментари Харесай

Наемодателите стават все по-креативни в налагането на всякакви такси

Разходите за наемане на жилище скочиха в международен мащаб и това не се дължи единствено на супер високите наеми. Наемодателите удрят наемателите с обилие от такси всеки месец. Много от тях са не повече от пет или 10 $, само че когато се натрупат, те могат да възлизат на стотици долари повече всяка година.

Някои такси, като тези за паркиране и домашни любимци, съществуват в доста страни от години, само че доста наематели в този момент заплащат за неща, за които рядко са били таксувани в предишното.

Това включва такси за събиране на боклука, надзор на вредителите, потребление на пощенска кутия и за осъществяване на поръчки за рутинна поддръжка. След това има такси за пренасяне и овакантяване и даже за " администриране на наема ".

Един американски хазяин от Минесота събира така наречен " такса за януари " от $100 през първия месец на всяка година, макар че не е ясно какво получават наемателите в подмяна на тази такса.

В предградията на Финикс постройките все по-често таксуват за транспортиране на боклука от камериер, което може да добави повече от $30 към месечния наем.
 Жилищните наеми в Турция скочиха фрапантно, страната лимитира покачването
Жилищните наеми в Турция скочиха фрапантно, страната лимитира покачването

Цените на жилищата също скачат, изключително в курортите

В Съединени американски щати да вземем за пример, наемите на жилища се повишиха с 25% сред началото на 2021 година и лятото на 2022 година, натоварвайки бюджетите на доста наематели, чиито заплати не се покачиха с сходни темпове. Въпреки че растежът на наемите от този момент спадна в по-голямата част от страната, огромните компании за вложения в парцели не престават с тези добавки, с цел да усилят облагите си.

Петте най-големи наемодатели на еднофамилни жилища са нараснали годишните си доходи от такси за лизинг с към 40% сред 2018 година и 2021 година, съгласно отчет от предходната година на Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите, която е получила данни за таксите от фирмите.

Въпреки че някои компании направиха по-малко от такси по време на пандемията, доста от тези компании в този момент уголемяват обсега на своите стратегии за такси.

Invitation Homes, един от най-големите притежатели на еднофамилни жилища чартърен, съобщи този март, че усилва маржовете на облагата посредством начисляване на повече такси за функционалностите на интелигентния дом, като видео звънци, както и в допълнение таксуване всеки месец за промяна на филтрите на климатика.

Постъпленията от " други доходи " на компанията, които включват такси, са нарастнали повече от два пъти по отношение на растежа на наема предходната година, съгласно обществените документи на компанията.

" Продължаваме да виждаме мощно търсене на комфортните, професионални услуги, които вършат наемането на жилище от нас нехайно преживяване ", сподели представител на Invitation Homes в изказване.
 Жилищните наеми в Лондон за първи път удариха 2 800 евро
Европейската столица, в която жилищните наеми за първи път удариха 2 800 евро

Цените на желаните наеми от наемодателите са се нараснали с 14% на годишна база

Междувременно притежателите на огромни жилищни здания също споделят, че чакат да продължат да събират доходи от такси. Един изпълнителен шеф на частна компания за жилища в Средния запад сподели, че компанията е удвоила приходите от такси за повече от 20 парцела чартърен, които неотдавна е закупила.

" Хората ги заплащат ", твърди изпълнителният шеф на The Wall Street Journal.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР