Разходите за час труд на работодателите в България са най-ниски

...
Разходите за час труд на работодателите в България са най-ниски
Коментари Харесай

Разходите за труд на работодателите у нас са най-ниските в ЕС

Разходите за час труд на работодателите в България са най-ниски в целия Европейски съюз. Това демонстрират последните данни на Евростат.

Искат също по този начин парите за работно облекло да са 500 лв. годишно

В страната ни междинните почасови разноски за труд за предходната година са били 9,3 евро. След нас в класацията по най-ниски разноски на работодателите се подреждат Румъния с 11 евро на час и Унгария с малко под 13 евро.

На другия полюс са по-богатите стопански системи в Евросъюза – в Люксембург да вземем за пример разноските за труд на час са близо 54 евро, висока е ставката и в Дания и Белгия.

Вижте какъв брой ще получава кметът на София от 1 април

От Българската стопанска камара регистрират, че растежът на заплатите зависи от продуктивността на труда и икономическия напредък. У нас те не се усилват с задоволително бързи темпове, само че все пак прогнозите са, че през тази година растежът на приходите ще изпревари инфлацията.

Анализатори регистрират, че късмет стопанската система ни да работи по-добре и разноските на работодателите за труд да се усилват.

Най-високо е междинното заплащане в столицата - 2900 лв.

А като причина за по-ниската продуктивност на труда у нас специалистите показват не толкоз работата на служащите, а по-скоро проблеми с мениджмънта.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР