Разходите за американския ядрен арсенал през следващите 30 години ще

...
Разходите за американския ядрен арсенал през следващите 30 години ще
Коментари Харесай

Поглед в бъдещето: САЩ ще изненада света с ядрения си арсенал! Тръмп вади 1,2 трлн. долара за следващите 30 години

Разходите за американския нуклеарен боеприпас през идващите 30 години ще костват на Вашингтон над 1,2 трлн. $. Тази сума е изчислена, без да се взимат поради новите оръжия, поискани от администрацията на президента Доналд Тръмп. Това излиза наяве от настоящ отчет на Конгреса, представен от английския в. „ Гардиън “ и БГНЕС.

Според него желаните от Тръмп нараствания на арсенала не биха били вероятни, в случай че не се създадат финансови съкращения на други места в бюджета за защита. Последните калкулации съставляват нарастване с 25% от предходните данни и включват в себе си програмата за рационализация, въведена от предходния президент Барак Обама на стойност 400 милиарда $.

Според данните на Службата за бюджета към Конгреса разноските ще не престават да се усилват и през 20-те и 30-те години на този век.

Доналд Тръмп нееднократно е посочвал, че желае да усили нуклеарния боеприпас на Съединени американски щати, като към този момент има известия, че министерството на защитата създава нови бойни глави за балистични ракети и не е изключено да върне към приложимост изстрелвани от вода крилати ракети.

Според отчета на службата сходно разширение на американския боеприпас в допълнение ще усили нужните средства. Това е първото изцяло пресмятане на американските разноски за програмата за нуклеарни оръжия.

В отчета се плануват и три разновидността за тяхното понижаване. Единият включва запазването на програмата в сегашния й тип, само че със закъснение на някои детайли от нея, което ще спести 5%. Според друго предложение може да се отстранен междуконтиненталните балистични ракети и да се резервира единствено работата с ракетите, изстрелвани от въздух и вода. Това ще понижи разноските с 10%. Третият вид планува съкращаване на арсенала от сегашните 1550 бойни глави на 1000, което ще спести сред 5% и 11% от разноските.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР