Разходите ще достигнат 19 трилиона долара след пет годиниВзаимодействието с

...
Разходите ще достигнат 19 трилиона долара след пет годиниВзаимодействието с
Коментари Харесай

Прогнозират 66% годишен ръст на е-търговията в периода до 2024

Разходите ще доближат 19 трилиона $ след пет години

Взаимодействието с клиентите посредством цифрови канали е основно за търговците на дребно
(снимка: CCO Public Domain)

Глобалните разноски за цифрова търговия ще доближат 18,7 трилиона $ през 2024 година, предвижда изследователската компания Juniper Research. Като се има поради, че през 2019 година пазарът ще възлезе на 11,2 трилиона $, обрисува се 66% средногодишен напредък за обсъждания интервал.

Според отчета, растежът ще бъде подсигурен както компании, за които електронната търговия е първична форма на бизнес, по този начин и от търговци, които са почнали активността си с обичайни офлайн продажби. Дигиталната търговия ще разреши на играчите от втората категория да изградят по-диверсифициран бизнес модел с нови канали за генериране на доходи в бъдеще.

Експертите на Juniper Research акцентират, че взаимоотношението с потребителите посредством цифрови канали е основно за търговците на дребно, а причина за предстоящ триумф е опростяването на процеса на поръчки при опазване на високо равнище на сигурност.
още по тематиката
Според анализаторите, най-големият сегмент на цифровата търговия е отдалечената покупка на физически артикули. Очаква се до края на 2019 година този сегмент да заеме към 27% от всички разноски за електронна търговия.

Важен фактор за увеличение на размерите на електронната търговия са така наречен цифрови заплащания. Анализаторите пресмятат, че те ще нарастват с 85% годишно през идващите пет години.

Проучването демонстрира също, че до 2024 година ще бъдат осъществени над 32 милиарда заплащания от IoT устройства, основно от „ умния дом ” и посредством свързани коли. За съпоставяне, през 2019 година по тези канали ще бъдат осъществени 1,8 милиарда транзакции.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР