Разходите се увеличават с 1,25 млрд. лева133 милиона предвидени за

...
Разходите се увеличават с 1,25 млрд. лева133 милиона предвидени за
Коментари Харесай

Приеха актуализацията на бюджета, ГЕРБ против, ДПС се въздържаха

Разходите се усилват с 1,25 милиарда лв.

133 милиона планувани за избори

Със 130 гласа “за”, 45 - “против” и 20 “въздържал се” на първо четене депутатите одобриха актуализацията на държавния бюджет за тази година, препоръчан от служебния кабинет. ГЕРБ гласоподаваха срещу, а Движение за права и свободи се въздържаха. ИБГНИ, Има Такъв Народ и Демократична България поддържаха актуализацията.

Приетият обновен бюджет разрешава увеличение на разноските с 1,25 милиарда лв.. 400 милиона лв. поддръжка за бизнеса, над 220 милиона за обществена поддръжка, 200 милиона за ограничения в региона на опазването на здравето, 133 милиона за осъществяване на избори през 2021-ва година.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков попита кой ще носи отговорност след две седмици, тъй като “между първо и второ четене още от в този момент има поръчки, че ще завалят серия от оферти, които рискуват да създадат първата стъпка към финансовата криза”.

От Движение за права и свободи се усъмниха, че актуализация на бюджета се прави по под модела “джипката”, сподели Йордан Цонев ".
Мая Манолова от “Изправи се, БГ! Ние идваме!” уточни, че парите, които са събрани от българските жители, би трябвало да бъдат върнати назад на българските жители. Тошко Йорданов от “Има подобен народ” сподели, че техни специалисти ще работят тъкмо в тази посока, с цел да не може кабинетът, който и да е той, да харчи парите на хората както си желае, потвърждавайки, че се бори с коронакризата и облагодетелствайки някакви хора”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР