Разходите на заведенията са скочили с 2 до 3 пъти,

...
Разходите на заведенията са скочили с 2 до 3 пъти,
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Разходите на заведенията скочиха

Разходите на заведенията са скочили с 2 до 3 пъти, а те няма как да компенсират скока с повишение на цените. Причината е, че хората обедняват всеки ден. Това изясни Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията.

Той подсети: От година и половина страната не поглежда към туризма. В последните месеци мярката 60 на 40 спря, а можеше да бъде удължена. Без никакъв претекст се отстрани Данък добавена стойност на едва алкохолните питиета - без полемика и срещи. Сега разбираме, че от 1 юли махаме и 35 евро субсидия за непознатите туроператори. Ние единствено махаме, нищо не прибавяме. 

Всичко това в момент на инфлационна рецесия и нова вълна на COVID. " Тези 25 ст. за гориво не важат за компании ", добави Алибегов пред Nova News. " В момента се подвигат всички доставни цени за нас, подвигна се електрическата енергия. Ние вдигнахме заплатите, нямаме съвсем никакъв личен състав ", уточни той, като изясни отлива на работна ръка с несигурността в сектора.

По думите му над 80% в него са фамилни бизнеси и не устоят. " След този сезон е доста допустимо някои да банкрутират ", сподели Алибегов. През септември асоциациите в бранша ще се съберат на обща среща. А през октомври ръководителят на Българската асоциация на заведенията изрази вяра на едни предварителни избори те да подложат политиците на изправителен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР