Разходите на Германия за внос на стоки от Русия през

...
Разходите на Германия за внос на стоки от Русия през
Коментари Харесай

Германия е увеличила разходите си за внос от Русия със 77,7% през март

Разходите на Германия за импорт на артикули от Русия през март тази година са се нараснали със 77,7% по отношение на същия интервал на предходната година и възлизат на 4,4 милиарда евро, заяви Федералната статистическа работа на Германия, представена от ТАСС.
 
Междувременно източник на Bloomberg от немското държавно управление оповестява, че в Берлин са решени да се откажат от вноса на съветски петрол до края на годината, без значение дали Европейският съюз наложи ембарго.
 
Основната причина за това доста нарастване на вноса е възходящите цени на суровините, по-специално на петрола и природния газ. Най-важните артикули, импортирани от Русия, са суровият нефт и природният газ, чиято стойност нараства с 56,5% до 2,4 милиарда евро. Вносът на тези енергийни запаси от Русия през март 2022 година обаче понижава с 27,8% в съпоставяне със същия месец на предходната година.
 
Други значими артикули, импортирани от Германия, са металите. Така разноските за импорт се усилват със 117,3% до 0,8 милиарда евро, до момента в който вносът понижава с 19,2%. Коксът и петролните артикули също са забележителен немски импорт от Русия. Стойността на вноса нараства с 203,5% до 0,5 милиарда евро, размерът набъбна с 26%.
 
Що се отнася до износа на Германия за Русия, на фона на събитията в Украйна и последвалото налагане на наказания през март 2022 година, той понижава с 58,7% по отношение на същия интервал на предходната година и се срутва до €1 милиарда През февруари тази година износът за Русия се усилва с 16.7% по отношение на същия месец на миналата година. Така немският импорт надвиши износа в търговията с Русия с рекордните 3,4 милиарда евро през март 2022 година През февруари 2022 година превишението на вноса над износа възлиза на 1,4 милиарда евро.
 
Германските управляващи поставят старания за подписване на покупко-продажби с различни снабдители. В същото време държавното управление е решително, че ще успее да реши оставащите логистични проблеми през идващите шест до седем месеца. В същото време, съгласно източници, немският кабинет, ръководен от канцлера Олаф Шолц, има намерение да разпространява националния си проект в границите на глобите на Европейски Съюз против Русия, въведени в отговор на специфична военна интервенция в Украйна. Федералното държавно управление обаче не посочи кои страни ще компенсират дефицита на нефт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР