Разходът на електроенергия често играе важна роля при избора на

...
Разходът на електроенергия често играе важна роля при избора на
Коментари Харесай

Реалният разход на електромобилите е по-висок от данните на бордовия компютър

Разходът на електрическа енергия постоянно играе значима роля при избора на електрически автомобил, защото дефинира цената на зареждането. Данните на бордовия компютър обаче демонстрират единствено половината от истината в това отношение. Причината за това е, че те пресмятат единствено разхода от шофирането на самия електрически автомобил. Енергийните загуби по време на процеса на зареждане не се вземат поради, само че би трябвало да бъдат заплатени. Това съобщи Motor 1.

Немският авто клуб ADAC е тествал 15 електрически коли, с цел да откри действителния им разход и при зареждане и да го съпостави с данните на бордовия компютър. Резултатът от изследването демонстрира, че според от електрическия автомобил стойностите се разграничават в диапазон от 10 до 25 %.

Причината за разликата сред действителния разход на сила и данните на бордовия компютър е, че измервателните системи в колата не могат да отчетат енергийните загуби при зареждане. Те пораждат в електрическата апаратура и зарядната станция, както и в бордовото зарядно устройство и акумулаторните акумулатори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР