Разхлабват се част от мерките за бизнеса, но при определени

...
Разхлабват се част от мерките за бизнеса, но при определени
Коментари Харесай

Големите нехранителни магазини ще могат да отворят при определени условия

Разхлабват се част от ограниченията за бизнеса, само че при избрани условия. Това заяви министърът на стопанската система Лъчезар Борисов на постоянния брифинг за настоящата епидемиологична конюнктура с разпространяването на ковид в страната.

Заповедта с новите инструкции е подписана след диалог с министъра на опазването на здравето, разясни Борисов. Проведени са били и съвещания със заинтригуваните страни - работодателски и браншови организации, за изясненост използването на ограниченията.
Така независимите обекти - магазини за нехранителни артикули в комерсиалните центрове, до които има пряк достъп: вход от улицата или паркинг, могат да продължат своята активност, спазвайки противоепидемичните ограничения.Магазините с чиста комерсиална повърхност над 300 квадратни метра, предлагащи нехранителни артикули, могат да продължат своята активност като обособят и лимитират по подобаващ метод комерсиална повърхност, налична до клиентите, в размер до 300 квадратни метра. Обособяването може да стане с преградни стени, ленти, щандове и други способи, които да не разрешават достъп на клиенти отвън обособената повърхност.Извън комерсиалните обекти, на открити площи, при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и нормативно открити правила, ще може да се реализира комерсиална активност навън.
„ Отново желая да приканя всички хора към повече отговорност. Отправям зов към хората да съблюдават противоепидемичните ограничения, тъй като здравето на хората може да подсигурява и здрава стопанска система “, обърна се още министърът.

Указанията може да прочетете
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР