Разхлабването на мерките срещу е най-доброто, което се прави, и

...
Разхлабването на мерките срещу е най-доброто, което се прави, и
Коментари Харесай

Мангъров: Трябва да се гордеем с разхлабването на мерките

Разхлабването на ограниченията против е най-хубавото, което се прави, и ние би трябвало да се гордеем с него. Те не правят никаква работа. Това съобщи доцент Атанас Мангъров , шеф на COVID-отделението в Инфекциозна болница в изявление за bTV.
" Мерките не водят до понижаване на случаите, а има хора в лечебните заведения, тъй като имаме зараза. Вирусът ще продължава да се върти, до момента в който не мине през една сериозна маса от популацията без значение от това съблюдаваме или не рестриктивните мерки ", сподели още инфекционистът.
Той още веднъж подлага на критика членовете на Националния действен щаб, като съобщи, че отпред е трябвало да бъдат епидемиолози.
„ Можеше това да е проф. Мира Кожухарова, към нея има няколко души, които имат опит със справяне с този вид епидемии. Епидемията от свински грип, морбили, все неща, които са минали през ръцете на тези хора “.
" Пандемията се намира във фаза след своя връх и етап на последователно затихване " , сподели още Мангъров.   По думите му въпреки всичко може да има още 1-2 по-малки талази в идващите седмици.
Доц. Мангъров съобщи и че се е върнал към отговорностите си на доктор, откакто не съумя да влезе в Народното събрание.
 Без особена смяна в данните за ковид у нас, дейните случаи понижават Без особена смяна в данните за ковид у нас, дейните случаи понижават
Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза спад като безусловно число, само че се усили леко като %. 2944 са новооткрит...
" Моята цел не е да съм политик. Смешно е аз да съм политик, аз съм доктор. Не можа да доближи до съзнанието на хората главната теза, която се пробвах да развия още преди да стартира предизборната акция, че тези ограничения са непотребни, че би трябвало да се върнем по-скоро към естествения темп на живот “, изясни Мангъров.
Той разяснява и статистиката за общата смъртност.
„ Миналата година са умряли 125 хиляди, което е с 16 хиляди повече, в сравнение с предходната - 2019 година От тези 16 хиляди към 7 хиляди са с Коронавирус, останалите 9 хиляди са умряли от неразборията, която се случи ”, счита инфекционистът.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР