Разхлабване на противоепидемичните мерки след 1 април обявиха здравните власти

...
Разхлабване на противоепидемичните мерки след 1 април обявиха здравните власти
Коментари Харесай

От 1 април отварят заведенията с маси на открито, фитнеси, театри

Разхлабване на противоепидемичните ограничения след 1 април оповестиха здравните управляващи и министър председателят Бойко Борисов във вторник. Разхлабването ще стартира първо от заведенията за хранене с маси навън, фитнесите и културните институции като кина, театри, галерии и музеи, които ще отворят на 1 април при избрани ограничавания. След това от 5 април ще бъдат отворени детските градини и яслите, а от 12 април, когато свърши пролетната почивка и учениците ще се върнат в клас.

Премиерът Бойко Борисов разяснява, че в тази извънредно тежка обстановка в света, това е оптималният вид сред използването на ограничения и психическото здраве на хората.

" Ще има разхлабване на ограниченията. Вчера доста специалисти коментирахме какво би трябвало да се случи и взехме това решение. Днес то ще бъде облечено в заповед ", сподели здравният министър Костадин Ангелов. Със заповедта можете да се запознаете в детайли.

От 1 април отварят заведенията с маси навън в градини, тераси и други при лимитирано работно време от 6.00 до 23.00 часа. Затворени до края на април остават нощните заведения, бар-клубовете, пиано питейните заведения, бар-вариете и нощните питейни заведения.

От 1 април отварят фитнес центрове, спортни зали и клубове и плувни басейни и комплекси при потребление на не повече от 30% от потенциала им и съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР