разгроми Лил като гост с 5:1. дербито на 23-тия кръг

...
разгроми Лил като гост с 5:1. дербито на 23-тия кръг
Коментари Харесай

Лео Меси се отпуши и изведе ПСЖ до разгром над Лил

разгроми Лил като посетител с 5:1. дербито на 23-тия кръг от френската . Парижани демонстрират атакуващ и атрактивен футбол, като огромната звезда Лионел Меси вкара втория си гол в шампионата за тима. Лео се разписа в 38-ата минута, като преодоля вратаря Иво Гърбич.
ПСЖ поведе още в 10-ата минута посредством Данило Перейра. Лил изравни бързо, като в 28-ата Свен Ботман се разписа. Въпреки това голове на Кимпембе в 33-ата минута и на Меси в 38-ата бързо върнаха задатъка на столичани.
През второто полувреме Данило Перейра вкара втория си гол в 52-ата минута, а в 67-ата Килиан Мбапе доуби интригата с петия гол във вратата на Иво Гърбич.
С триумфа ПСЖ е водач в таблицата с 56 точки. Лил има 32 и е 11-ти.


ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Във 2-ата минута Мбапе получи извеждащ пас и стражът на Лил Гърбич излезе напред и пресече топката. Минута по-късно Меси комбинира с Нуно Мендеш, който обаче стреля доста неопределено. В 8-ата минута Лил стигна до корнер. Бен Арфа стреля след подаването и Кимпембе блокира удара.
10` - 0:1! ПСЖ поведе откакто Данило перейра се възползва от груба неточност на вратаря Гърбич и откри за парижани!
В 12-ата минута Онана стреля от директен свободен удар. Донарума избави без особени усложнения. Четири минути по-късно Меси опита да изведе Ди Мария. Последният обаче не стигна до топката в точния момент.
В 18-ата минута Меси насочи подъл удар, който беше напълно покрай задачата. В 21-ата минута Лил провежда офанзива и Бен Арфа стреля. Донарума мазета в корнер. Свен Ботман беше доста покрай гола за Лил, като стреля рисково с глава. Донарума още веднъж се намеси.
28` - 1:1! След нов корнер на Лил Свен Ботман засече центриране на Хатем Бен Арфа и изравни резултата.
В 32-ата минута Афраш Хаикими стреля рисково и топката излезе в ъглов удар.
33` - 1:2! Лионел Меси центрира от корнер и Преснел Кимбембе още веднъж изведе ПСЖ напред в резултата!
В 36-ата минута Тимъти Уеа стреля в долния десен ъгъл и топката му беше изчистена.
38` - 1:3! Лионел Меси получи топката в наказателното поле и финтира вратаря Иво Гърбич, с цел да се разпише за 3:1 в интерес на ПСЖ!
В 42-ата минута Анхел ди Мария получи травма и беше наложително сменен от Юлиан Дракслер. В края на първото полувреме Лионел Меси нацели гредата от директен свободен удар.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
ПСЖ стартира втората част по-активно. Меси и Хакими пробваха да основат офанзиви. В 50-ата минута Меси изведе Мбапе, чийто удар беше на сантиметри до вратата.
52` - 1:4! ПСЖ продължи да вкарва и Данило се разписа за повторно в дуела. Ленадро Паредес изведе португалеца, който прати топката в долния ляв ъгъл.
Килиан Мбапе и Данило продължиха да обстрелват противниковата врата. 13 удара против 5 към 58-ата минута на дуела.
Лил опита да отговори и в 60-ата минута Джонатан Бамба се озова самичък против Джанлуиджи Донарума. Италианският вратар избави с върха на пръстите си. В 63-ата Паредес опита да стреля отдалеко и изстрелът му мина в навън.
65` - 1:5! Разгромът за Лил стана цялостен, откакто Килиан Мбапе се разписа след удар от границата на наказателното поле.
В 75-ата минута Преснел Кимбепмбе получи травма и беше наложително сменен от Тило Керер. Маркиньос стреля от воле в 80-ата минута, само че топката мина над вратата. В 85-ата Бамба стреля прекомерно мощно и ударът излезе в навън.
СЪСТАВИ
Лил: Гърбич, Ботман, Фонте, Челик, Гудмунсон, Онана, Андре, Бамба, Тимоти Уеа, Бен Арфа, Дейвид
ПСЖ: Донарума, Хакими, Кимпембе, Маркиньос, Нуно Мендеш, Паредес, Верати, Данило, Меси, Ди Мария, Мбапе
ПРЕДИ МАЧА
За Лил отсъстват трима футболисти. Бразилецът Жардим Лекува контузия във врата и няма да вземе присъединяване. Аут са и голмайсторът на тима Бурак Йълмаз, както и португалският халф Шека.
Проблемите пред Маурисио Почетино обаче са много по-големи. Абду Диало и Идриса Гуейе играят за Сенегал на Купата на африканските народи. С разнообразни травми са Андер Ерера, Мауро Икарди, Кейлор Навас, Неймар, Серхио Рамос и Жоржиньо Вайналдум. Под въпрос е Лейвин Курзава.
ПСЖ отпадна от Купата на Франция от Ница след осъществяване на дузпи и ще се концентрира върху представянето си в Лига 1 и Шампионска лига. През октомври столичани съумяха да прекратят отрицателната серия против този противник и завоюваха с 2:1. Преди това Лил завоюва две срещи с 1:0, а при започване на 2021 година ПСЖ в профил Лил за Купата след триумф с 3:0.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР