Разгръщането на батальон на армията на САЩ с повече от

...
Разгръщането на батальон на армията на САЩ с повече от
Коментари Харесай

Литовският президент успокоява съседите, че войските на НАТО са само за отбрана


Разгръщането на батальон на армията на Съединени американски щати с повече от петдесет единици тежки бронирани машини в Литва за шест месеца за взаимни учения с литовските военни е мярка за усилване на защитата на Балтийската република , разяснява пред Ziniu radijas президентът на Литва Гитанас Науседа, представен от ТАСС.

" Единствената цел на разполагането на войските и оборудването на НАТО в Литва е да се подсигурява, че жителите на страната са в сигурност от вероятни намеси ", изяснява той.

Според президента Литва в никакъв случай не е имала и няма планове да заплашва някой от своите съседи. " Литва е миролюбива страна, която в никакъв случай няма да работи нападателно към своите съседи ".
 Беларус е заставен да отговори на разполагането на американски войски в Литва
Беларус е заставен да отговори на разполагането на американски войски в Литва

Лукашенко следи НАТО: Това е брониран пестник, не подценявайте смисъла му

През октомври в Литва е дислоциран батальон от въоръжените сили на Съединени американски щати, който включва към 500 бойци, 30 танка " Абрамс " и 25 бойни машини на пехотата " Брадли ".

Звеното се намира на подготвителна площадка в " Пабрад ", на 15 км от беларуската граница .

Вчера президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че Минск ще бъде заставен да отговори на разполагането на войски покрай границите на страната.

Лукашенко изиска и по-сериозна защита на АЕЦ . Той е убеден, че Литва схваща , че при положение на спешна обстановка в атомната електроцентрала , това ще се отрази и на двете страни на границата.

Лукашенко обърна внимание на обстоятелството, че подготвителната площадка , където са ситуирани силите на НАТО, е безусловно на няколко километра от АЕЦ .
 Русия и Беларус разполагат войски поради учения на НАТО в Европа
Русия и Беларус разполагат войски поради учения на НАТО в Европа

Лукашенко желае защита за АЕЦ, предизвести Европа да внимава с втори Чернобил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР