Разграничаваме се от действията на кмета на Хасково Добри Беливанов.

...
Разграничаваме се от действията на кмета на Хасково Добри Беливанов.
Коментари Харесай

След скандални разкрития ГЕРБ се разграничи от кмета на Хасково Добри Беливанов

Разграничаваме се от дейностите на кмета на Хасково Добри Беливанов . Дори разбрах, че сега не е в Хасково, а на приятна туристическа дестинация с предприемач, който е от Хасковския район . Това сподели пред публицисти в Народното събрание ръководителят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, представен от организация " Фокус ".
„ Това излезе в политическото пространство и в медиите и за нас е неприемливо. Когато има значими проблеми, които да се вземат решение, ти да си направиш приятна туристическа дестинация “, разяснява той. „ Позицията на общинското управление в Хасково не е изненада и в общи линии е съгласувана с централното управление “, изясни Цветан Цветанов.
Г-н Добри Беливанов не се употребява с поддръжката на партията на локално равнище, тъй като напълно се е отклонил от обещанията, които дадохме през последните няколко години “, съобщи той.
По мотив думи на Елена Йончева в ефира на Bulgaria ON AIR, че Хасково е нов „ Суджукгейт “Цветан Цветанов разяснява: „ В тази обстановка партия, която няма ясна визия за политическата същина на това, което би трябвало да се прави в един град, ще прави опит да се възползва от възможното решение и позиция на общинското управление “.
„ Не желая да влизам в този вербален спор с Елена Йончева. Ние си имаме своята политическа позиция, своя потенциал и ще създадем всичко допустимо да защитим публичния интерес “, уточни ръководителят на ПГ на ГЕРБ. „ Няма да нарушим силата на ГЕРБ в Хасковска област. По-добре е да назоваваш проблемите с същинските им имена в сравнение с да се криеш зад тях и да смяташ, че имаш кмет, който можеш да защитаваш непременно “, уточни Цветан Цветанов. „ След като виждаме, че се образува недостиг и има проблем по-добре е да излезем и да бъдем откровени към обществото “, сподели още той.
напомня, че по-рано депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева разяснява, че в Хасково царува шуробаджанащината на Делян Добрев.
" Община Хасково е подчинена на един приятелско-роднински кръг на регионалния координатор на ГЕРБ и на народен представител от ръководещата партия Делян Добрев. През 2015 година, когато Добри Белиманов печели кметските избори, назначава на основни позиции – кум, шурей, кума на господин Добрев ", разяснява Йончева. По думите кумата на господин Добрев е секретар на общината, кумецът му е заместник-кмет, вторият заместник- кмет е някогашен съучастник на Добрев и негов съученик, ръководителят на Общинската изборна комисия е кум, описа още Йончева.
Междувременно Делян Добрев от ГЕРБ призна проваляне по тематиката " Хасково ", като съобщи, че е негова грешката преди 2 години за номинацията на Добри Беливанов .
„ Кадрувал съм в община Хасково, тъй като ГЕРБ завоюва изборите там. Добри Беливанов. Той завоюва с помощта на акцията и поддръжката на ГЕРБ. А зам.-кметовете, за които се твърди, че съм им кум, бяха оповестени още преди изборите. Наистина съм кум на единия от зам.-кметовете Евгени Косов . Съжалявам, че зам.-кметовете напуснаха общината, тъй като те бяха хората, посредством, на които в Хасково има 130 млн. лева “, добави той, представен от БГНЕС.

В края на март 2017 година уеб сайтът " Биволъ " разкри роднинска връзка към Делян Добрев, която изскочи при плановете за саниране .
Един от съдружниците във компания „ Еко Традекс Груп " АД, която е измежду трите компании, спечелили най-вече от програмата за саниране, е шурей на някогашния енергиен министър и лидер на листата на ГЕРБ тогава за Хасково Делян Добрев . Става въпрос за Даниел Гаргов, твърди „ Биволъ “.
По програмата за саниране „ Еко Традекс Груп “ АД обновила досега 6 блока и е получила над 4,8 млн. лева Хасковската компания е благосъстоятелност на Даниел Руменов Гаргов, Тенчо Христов Лилянов и Тодорка Иванова Минева. Всъщност мажоритарен акционер в „ Еко Традекс Груп “ АД е компанията „ Форуком “ АД, в която акционери са Даниел Гаргов с30% и Тенчо Лилянов със 70%. И двамата са в директорския ръб на „ Еко Традекс Груп “ АД, демонстрира информация в Търговския указател. Еко Традекс Груп “ АД е спечелила търгове за саниране в Харманли, Димитровград, Свиленград, Симеоновград и Любимец.
Оказва се обаче, че Гаргов е женен за братовчедката на Добрев – Росица Гаргова . Гаргов е общински консултант на ГЕРБ в Хасково и ръководител на Комисията за бюджет и финанси. Росица пък е шеф на дирекция „ Финансово-счетоводни действия и бюджет “ в Община Хасково.
По закон обаче братовчедите и активността им не се заявяват като спор на ползи от лица на обществени държавни постове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР