Разградският окръжен съд, в две съдебни заседания вчера, определи мерки

...
Разградският окръжен съд, в две съдебни заседания вчера, определи мерки
Коментари Харесай

Задържаните в Исперих с над 50 кг. наркотици остават в ареста

 Разградският областен съд, в две правосъдни съвещания през вчерашния ден, дефинира ограничения за неотклонение " задържане под стража “ на 60–годишния Дечо Ж. и 56-годишния Мухаррем А.

Двамата са привлечени като обвинени за това, че на 11.11.2021 година в гр. Исперих, в съучастничество като съизвършители, без съответно позволение придобили и държали за разпространяване високо рискови наркотични субстанции - суха зелена тревиста маса с общо тегло 56,385 кг., реагиращо на марихуана, на стойност към 338 310 лв. и 1,90 грама екстази на стойност към 20 лв..

Срещу Мухаррем А. е повдигнато и второ обвиняване, че през лятото на 2021 година, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, е влезнал през границата на Република България без позволение на надлежните органи.

Съобразявайки мненията на страните и събраните досега доказателства съдът реши, че може да се направи обосновано съмнение за съпричастността на двамата към повдигнатото обвиняване.

Според правосъдните сформира, осъщественото от двамата в съучастничество закононарушение по смисъла на закона е тежко съзнателно, като действието се отличава с извънредно повишена заплаха и нанася вреди на обществото.

Налице е заплаха двамата да се укрият за да избегнат плануваното наказване, а неналичието на трудова ангажираност и обязаност с мястото на престояване, също сочат че е налице риск да се укрият.

С цел да се обезпечи естествения ход на следствието и съществуването на изискуемите от закона кумулативни предпоставки, Разградският областен съд дефинира по отношение на Дечо Ж. и Мухаррем А. ограничения за неотклонение - " задържане под стража “.

      Определенията могат да бъдат обжалвани пред Апелативен съд-Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР