Разградската общност сбъдна мечтата си да има закрит плувен басейн

...
Разградската общност сбъдна мечтата си да има закрит плувен басейн
Коментари Харесай

Разградската общност сбъдна мечтата си да има закрит плувен басейн със собствени усилия

Разградската общественост сбъдна фантазията си да има закрит плувен басейн със лични старания
С водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Георги, и детски танцов театър бе открит ремонтираният закрит плувен басейн в ОУ „ И.С.Тургенев “ в Разград.

„ Това е празник за Разград “ – съобщи Областният шеф на Област Разград Гюнай Хюсмен пред присъстващите на събитието.

Пускането в употреба на плувното спортно оборудване е резултат на години усилена работа. Съоръжението е ремонтирано отчасти през далечната 2004 година по взаимен българо-швейцарски план на община Разград. През 2013 година при осъществяване на огромния план за саниране на просветителните институции, извоюван от община Разград, бяха осъществени спомагателни ремонтни работи по саниране, замяна на дограма, ремонт на отоплителната система, слагане на ново осветяване и закупуване на два газови котела.

„ Басейнът бе ремонтиран напълно с частни дарения и доброволния труд на родители, деца и учители. Идеята за плана породи по време на полемика за развиване на локалната общественост, проведена в Разград от Фондация „ Америка за България “. Обединените старания на компаниите „ Международен автомобилен транспорт (стопанско обед “ „ Инокс “, „ Алфахим “ и жителите демонстрираха, че хората в нашия град можем да се самоорганизираме и да поддържаме хрумвания със смисъл “, разгласи предприемачът Никола Николов, който е основател и обезпечи главният финансов запас от 40 000лв за благотворителната самодейност. Николов изрази вяра, че закритият плувен басейн ще помогне за развиването на нови спортове в града и наред с битката и футбола, популярност на Разград ще носят и плувците, които ще създадат първите си крачки в спорта в това спортно оборудване.

Довършителните действия по боядисването, почистването и освежаването са резултат на доброволческа акция. За организацията и спомагаха и разградските медии. Много хора, деца, възпитаници и родители отделиха от свободното си време и се включиха с непринуден труд. Тя сподели, че локалната общественост може да се самоорганизира и с общи старания да търси и реализира смяна, тъй че градът, в който живеем, да става по-добро място за нас и нашите деца.

На откриването участваха и кметът на Община Разград лекар Валентин Василев, началникът на РУО в Разград Ангел Петков, заместител ръководителят на общинския съвет Калоян Монев, проф. Станка Дамянова – шеф на разградския филиал на районно управление (на МВР), шефове на образователни заведения от града. Депутатът от Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов изпрати приветствен адрес

Изпълнителният шеф на ПФК “Лудогорец “ и ръководител на публичния съвет на ОУ „ Тургенев “ Ангел Петричев, със удовлетворение разяснява, че е свършена добра работа и плувното оборудване е в превъзходен тип, само че ще работим положението му още да се усъвършенства за ефикасна употреба от всички възпитаници, спортисти и жители.

Директорът на учебното заведение Милена Орешкова благодари на спомоществователите, на учителския колектив, на родителите, жителите и децата за съпричастността. „ Осем години търсихме средства за ремонта, ето случи се! Обявихме и конкурс за името на басейна и хората избраха той да се назовава „ Амфибия “. Имаме си фитнес зала, а в ход е оборуднването на зала за рехабилитация на деца с увреждания, и сауна “, не скри насладата си шефът. Ще учредим състезателен клуб по плувни спортове, в който треньори ще учат децата да плуват от най-ранна възраст. “

“Истински богати са тези хора, които подаряват за благородни дела “ – показа още регионалният шеф на Разград обръщайки се към главния спомоществовател на плувното оборудване - и изрази убеденост, че в случай че продължат разградският бизнес, общината и страната да работят дружно ръка за ръка в полза на жителите и на децата бъдещето на района ще е положително и ще покажем, че сме европейци ”. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР