Разградчанин, пребил до смърт майка си, ще лежи в затвора

...
Разградчанин, пребил до смърт майка си, ще лежи в затвора
Коментари Харесай

Близо 7 години затвор за пияница, пребил до смърт майка си

Разградчанин, пребил до гибел майка си, ще лежи в пандиза близо седем години. Присъдата е постановена през днешния ден от Окръжния съд в Разград, оповестиха от правосъдната институция.

Съдебният състав е признал за отговорен 51-годишния мъж за това, че не извършил заповед за отбрана от домашно принуждение и в изискванията на рисков рецидив, по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесен побой и междинна телесна щета, предизвикал гибелта на своята майка.

За първото осъществено закононарушение - нарушената заповед за отбрана от домашно принуждение, съдът е наложил на подсъдимия наказване " отнемане от независимост " за период от две години, което е редуцирал до една година и четири месеца. За второто обвиняване, че в изискванията на рисков рецидив е предизвикал по несъобразителност гибелта на майка си, в резултат на нанесени междинни телесни повреди, съдът го осъдил на 10 години затвор, което е понижил до шест години и осем месеца. От двете санкции правосъдният състав е наложил на подсъдимия най-тежкото, което да изтърпи при първичен непоколебим режим.

Присъдата предстои на обжалване пред въззивна инстанция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР