Разговорите започват: Проф. Габровски е поканил БСП на среща утре.

...
Разговорите започват: Проф. Габровски е поканил БСП на среща утре.
Коментари Харесай

Разговорите започват: Проф. Габровски е поканил БСП на среща утре


Разговорите стартират: Проф. Габровски е поканил Българска социалистическа партия на среща на следващия ден. Проф. Николай Габровски е поканил Българска социалистическа партия на среща на следващия ден. Той ѝ се е обадил персонално да я предложения. Това зави партийната лидерка Корнелия Нинова в коридорите на Народното събрание.
Ние през вчерашния ден декларирахме, че ще отидем
от почитание към него ще отидем, с цел да му кажем три фрази: Няма да подкрепим първи мандат на ГЕРБ, благодарим, сбогом, изясни тя. Дори и кабинетът да е експертен, те няма да дадат поддръжката си, само че акцентира, че го почитат като професор и доктор. Въпреки това няма по какъв начин да поддържат препоръчано от него държавно управление.
Шенген би трябвало да ни сплотява
и водени от това преди две седмици ние предложихме обща декларация на Народното събрание. Съжалявам, че някои сътрудници напуснаха, само че това си е тяхна работа. Това е една от дребното тематики, които може да ни сплоти в този миг, счита Нинова.
Като лампа, която би трябвало да ни
алармира да довършим работата, която сме почнали – антикорупционното законодателство, особени старания по опазването на границата. Разбира се, тук стои въпросът с бюджета, тъй като и за гранична полиция, и за техника трябват още средства. И от Министерство на вътрешните работи, и от синдикати желаят още средства, а като няма бюджет, не можем да им ги осигурим, разяснява още тя.
Според нея служебното държавно управление
чака Народното събрание да одобри законите, нужни за приемането ни в Шенген, само че не желае да пристигна да разиска тези закони.

Не може служебният кабинет да дава задания на Народното събрание, още повече в случай че това е национална цел, би трябвало институциите да си подадем ръка. Да пристигна министър председателят тук, да каже
какви закони са внесли,
да ги обсъдим и да ги приемем. От една страна те дават оценка, че партиите употребяват случая да се настройват една против друга, въпреки това настройват институциите една против друга, разяснява лидерката.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР