Разговорите за управляваща коалиция в Италия се провалиха, заявиха от

...
Разговорите за управляваща коалиция в Италия се провалиха, заявиха от
Коментари Харесай

Провал на преговорите за коалиция в Италия

Разговорите за ръководеща коалиция в Италия се провалиха, обявиха от партията на някогашният министър председател Матео Ренци , представени от " Ройтерс ". Той изтегли партията си Italia Viva от обединението предишния месец, обвинявайки премиера Джузепе Конте в погрешно боравене както със здравната рецесия, по този начин и с последвалия стопански срив.
 Премиерът на Италия Джузепе Конте подаде оставка
Премиерът на Италия Джузепе Конте подаде оставка

Решението бе предстоящо

Президентът Серджо Матарела, висшият съдия в италианската политика, изиска от ръководителя на долната камара на Народното събрание Роберто Фико да посредничи сред другите партии. Ренци обаче съобщи, че договарянията не са съумели да запълнят разликите по редица въпроси, в това число здравни разноски, обучение, правораздаване и инфраструктура.

Фико се срещна с Матарела късно във вторник, с цел да го осведоми за неуспеха . Сега президентът може да стартира нов кръг от съвещания, с цел да види дали има междупартийна поддръжка за държавно управление на технократи, което ще има за задача да се оправи с изключителната коронавирусна и икономическа рецесия. Партията Italia Viva към този момент съобщи, че би желала някогашният началник на Европейската централна банка Марио Драги да стане министър-председател.
 Италия с максимален срив на стопанската система от Втората международна война
Италия с максимален срив на стопанската система от Втората международна война

Икономиката на Италия се сви с 8,9% през предходната година

Италия, първата европейска страна, наранена от вируса, е записала повече от 89 000 смъртни случая от появяването на огнището му през февруари предходната година, което е втори най-голям резултат в Европа и шести в света.

Икономиката на Италия се , сочат изнесените данни на Националната статистическа работа ISTAT. Това съставлява най-голямото стесняване на Брутният вътрешен продукт от края на Втората международна война.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР