Co-operative Bank изкупува ипотечния портфейл на Sainsbury

...
Разговорите за сделката бяха прекратени още през пролетта, след като
Коментари Харесай

Разговорите за сделката бяха прекратени още през пролетта, след като двете компании не успяха да се договорят за цена - преди преговорите да бъдат подновени по-рано това лято.

Co-op Bank - която вече не е част от по-широката Co-operative Group - каза, че придобитият портфейл включва приблизително 3500 клиенти със салда от около £479 милиона.

Той каза, че след сделката бъде завършена, клиентите на Sainsbury's Bank ще бъдат прехвърлени към банката за период от една година, за да се осигури "гладък процес".

Ник Слейп, главен изпълнителен директор на Co-op Bank, каза, че е "възхитен" .

Прочетете повече от бизнеса:
Икономиката на Обединеното кралство отбеляза ръст от 0,2% през второто тримесечие
Броят на пътниците на летище Хийтроу нараства
Опасни аларми за въглероден окис, продавани онлайн

< p>Той добави: „След като дейността по прехвърлянето приключи, очакваме с нетърпение да посрещнем новите клиенти, които ще се възползват от нашата амбициозна нова технологична платформа, която ще опрости нашите банкови услуги и ще ни направи по-ефективни, давайки ни гъвкавостта да въведем нови продукти и услуги.

„Тази транзакция, първото ни придобиване на портфейл от повече от десетилетие, допълнително демонстрира напредъка, който постигнахме през последните години, и нашата сила в това, което остава конкурентен ипотечен пазар в Обединеното кралство.“< /p>

Sainsbury's съобщи, че портфейлът от ипотечни кредити е осигурил около £4 милиона печалби през последната финансова година.

Джим Браун, главен изпълнителен директор на Sainsbury's Bank, каза: „Продажбата на ипотечния портфейл ще подкрепи нашата стратегия за преформатиране на нашето портфолио и фокусиране върху предлагането на капиталови и рентабилни финансови услуги, водени от мобилни устройства, на лоялни клиенти на Sainsbury's и Argos."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР