Разговорите за размера на заплатата често е трудна тема, а

...
Разговорите за размера на заплатата често е трудна тема, а
Коментари Харесай

Защо е важно да говорите с колегите и приятелите си за своята заплата?

Разговорите за размера на заплатата постоянно е сложна тематика, а доста хора се тормозят да споделят тази информация даже с околните си хора. Според финансовият консултант Кевин О " Лиъри обаче това не би трябвало да е по този начин. По неговите думи даже шерването на това какъв брой печелите с сътрудниците и приятелите е от огромно значение.

" Много постоянно до момента в който обсъждате това с другари, които работят в същата промишленост като вас, ще откриете, че възнагражденията варират в необятни граници. И е значимо да знаете това, тъй като има доста компании, които правят една и съща активност ", изяснява той и добавя:

" Да сте наясно с това какъв брой печелят най-малко няколко разнообразни души ще ви помогне да разберете личната си стойност и да се оцените по-реалистично във връзка с заплащането. ".

" Повечето хора биха споделили също тази информация, тъй като те също желаят да знаят същото нещо - къде се намират самите те в общата картинка на промишлеността. Ето за какво връзката е значима ", споделя още О " Лиъри.

По неговите думи постоянно чиновниците се тормозят да беседват за заплатите си, защото се притесняват, че това ще се изтълкува като неприятно решение от шефовете им. Експертът показва, че това е неверно и че размерът на заплатите не би трябвало да бъде табу в една компания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР