Разговорите за ново правителство стигнаха до оня ден. Опитваме се

...
Разговорите за ново правителство стигнаха до оня ден. Опитваме се
Коментари Харесай

ИТН: Няма да има подписване на споразумение за управление, кабинетът е готов |

Разговорите за ново държавно управление стигнаха до оня ден. Опитваме се да разберем какво се случи сред диалозите, които провеждахме и на които си казахме напълно разнообразни неща, и изказването на Демократична България. 

Това съобщи Ивайло Вълчев от ИТН по Българска национална телевизия. Тонът е обострен през последните два дни от " Демократична България ", това беше голяма неточност. Демократична България щеше да бъде първият сътрудник, на който щяхме да съобщим състава на държавното управление, Василев. Сега те ни стопираха да го създадем, добави депутатът от Има Такъв Народ Радостин Василев. 

Нямаме контактни групи с Движение за права и свободи, водили сме единствено един диалог. Не водим договаряния с Българска социалистическа партия. Разговаряме за политики, подчерта Василев. 

За нас няма значение от кое място се прокарва задкулисието, дали от ляво или от дясно. Искаме поддръжка от Демократична България и " Изправи се БГ! Ние идваме ", внасяме държавно управление и депутатите вземат решение поддържат ли експертен кабинет на Има Такъв Народ или не поддържат, сподели още Василев. 

Няма по-тежко вдишване на отговорност от това да представиш държавно управление, това е доста по-важно от сключване на съглашение, разяснява Вълчев настояването на другите партии за сключване на съглашение за ръководството. Няма да има документално вдишване на задължения, посочи Вълчев. Такъв документ няма да има никаква стойност, безапелационен бе Василев. 

Бойко Борисов е бил подложен на подобен външен напън, само че и ние се чудим каква е тази външна мощ, обявиха и двамата депутати от Има Такъв Народ. По думите им в никакъв случай не е ставало дума за коалиция. 

В договарянията вземат участие хора, които са в Народното събрание и имат контактите. Слави Трифонов стои зад всеки от тези хора, той е в течение на всичко, което се случва. Защо би трябвало да има още веднъж бащица, да вадим единствено един и да споделяме " това е индивидът ", изясни Вълчев. 

Ако има политически разсъдък в сътрудниците, не мисля, че препъни камък може да бъде някакъв документ, или на претендент за присъединяване в държавното управление, счита той. 

Служебният министър Асен Василев е канен единствено един път, не три пъти, и неслучайно повече не е канен, сподели Радостин Василев.  

Актуализация на бюджета от служебния кабинет е единствено да има обществени заплащания. Но това длъжностен кабинет да предлага бюджет не е най-хубавата процедура, уверени са депутатите от Има Такъв Народ. 

Известно е името на новия министър председател в проектокабинета на " ИТН ", каза пък Филип Станев от партията по бТВ. По думите му номинираният има качествено обучение, добър морал, положителни планове и експертиза. Станев сподели още, че претендентът за министър ръководител не е взел участие директно в политиката. 

Били известни и имената на министрите, като от партията чакат да получат мандат от президента, с цел да разгласят кабинета. Попитан какво е здравословното положение на водача на " ИТН " Слави Трифонов той отговори: " В прелестна кондиция е. Всеки ден играе баскетбол ". 

Той посочи, че партията продължава да е отворена за диалози с " Демократична България " и " Изправи се.БГ! Ние идваме! ". Условието те да нямат искания за министри остава. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР