Разговорите за бъдещо коалиционно правителство трябва да се проведат в

...
Разговорите за бъдещо коалиционно правителство трябва да се проведат в
Коментари Харесай

Целта на преговорите за коалиция ще бъде разписан максимално детайлно план

Разговорите за бъдещо съдружно държавно управление би трябвало да се проведат в границите на седмица. Резултат от тях - съглашение сред обединенията, които ще влязат в бъдещата коалиция. Това чакат от " Продължаваме промяната ". Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов през днешния ден съобщи пред БНР, че ще поддържа държавно управление с мандат на " Продължаваме промяната ".

Разписан оптимално подробен проект за деяние. Това ще е задачата на експертните диалози за сформиране на държавно управление, които предизвикват от " Продължаваме промяната ". Пред вестник " 24 часа " Асен Василев и Кирил Петков разясниха целите, с които групировката им влиза в тях.

" Нашата позиция е, че нуклеарна енергетика в България би трябвало да има. Значително по-евтино и прагматично е да е в Козлодуй, а не на една нова площадка като Белене ". Всички такива шапки като ДКК, БЕХ... експертните групи ще обсъдят, само че нашите входяща позиция като " Продължаваме промяната " е, че тези шапки би трябвало да изчезнат.

Следващият здравен министър би трябвало да може да реши тези два казуса - от една страна пациентите да се усещат добре, влизайки в болница, а въпреки това това да стане по метод, който е вярно гарантиран ресурсно ", разяснява Асен Василев.

Двамата още веднъж отхвърлиха да посочат имена в състава на предстоящ кабинет, от които няма да правят отстъпка, само че разясниха работата на част от служебното държавно управление:

" Стефан Янев - ние сме работили доста добре с него и го почитаме като експерт най-малко в посока защита и сигурност. Той има огромен потенциал ", съобщи Кирил Петков.

А във връзка вътрешния министър Бойко Рашков допълниха:

" Има един човек, който в нашите диалози в действителност му пука за България. И в България да има същински ред ", сподели още Кирил Петков.

Висока оценка получи и просветителният министър Николай Денков.

" Когато имаме подобен българин, би трябвало да му дадем оптималната опция да промени България ", съобщи Петков.

От " Продължаваме смяна " ще могат да разчитат на поддръжката на " ИТН ", стана ясно от думите на водача на групировката Слави Трифонов пред БНР.

" Целите би трябвало да бъдат изпълнявани. За да бъдат изпълнявани, човек не трябва да бъде краен, би трябвало да бъде подготвен на взаимни отстъпки, които да са в услуга на задачата. Ние сме си сложили цел да има държавно управление, то би трябвало да се оправи с тези рецесии ", разяснява Слави Трифонов.

В утринния блок на Българска национална телевизия Калина Константинова от " Продължаваме промяната " посочи:

" Нашата упоритост и предпочитание е тези договаряния да се случат много интензивно в границите на идната седмица и да можем в доста къс период да изготвим това съглашение ", сподели тя.

Заявката за идните експертни диалози за сформиране на съдружен кабинет е те да се предават и онлайн.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР